Pakistan’a İhracatta Karşılaşılan Tarife Dışı Engeller

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) odamıza intikal eden yazıda,

Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 6.Dönem Toplantısı’nın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan eş başkanlığında, 13-14 Şubat 2020 tarihlerinde İslamabad’da gerçekleştirildiği ve söz konusu toplantıda, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak “Stratejik ve Ekonomik Çerçeve (SEÇ) ve Eylem Planı”nın imzalandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, toplam 71 maddeden oluşan eylem planı kapsamında yer alan “Türkiye ve Yatırımlar”a ilişkin eylemlerin, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda takip edildiği, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 7.Dönem Toplantısının, iki ülke devlet başkanlarının katılımıyla 2021 yılı içerisinde ülkemizde gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Pakistan’a ihracat işlemleri sırasında karşılaşılan “Tarife Dışı Engel” olarak bildirilebilecek konuların, TOBB’a iletilmek üzere odamıza (kutso@kutso.org.tr) iletilmesi hususunu, bilgi ve değerlendirmenize sunarız.