Ücretlendirme Uygulamasına Tabi Plastik Poşetlerde Yer Alacak Çevreci Sloganlar ve Sıfır Atık Logosu

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 25.02.2021 tarih ve E-66745475-145.07-369174 sayılı yazısına atıfla; 22/12/2020 tarih ve 274510 sayılı Bakan Oluru ile Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar’da güncelleme yapıldığı bildirilmiştir.

Bahse konu Usul ve Esaslar’ın 5. maddesi 10. fıkrasında yer alan; “Ücrete tabi plastik poşetlerin bir yüzeyinde sadece Bakanlıkça belirlenen çevreci slogan ve Sıfır Atık logosu bulunur, diğer yüzeylerde ise satış noktalarının marka ve logoları bulunabilir. Çevreci slogan ve Bakanlık Sıfır Atık Logosu Bakanlık web sayfasından temin edilen haliyle veya poşet rengine bağlı olarak görünür olması şartıyla tek renk olarak kullanılır.” hükmü gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen çevreci sloganlar ve Sıfır Atık logosu kriterlerinin Bakanlığın https://cygm.csb.gov.tr/duyurular adresinde yayımlandığı bildirilmiştir.

Bahse konu kriterlere ilişkin detaylı bilgi ekte yer almakta olup, ilgili üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.

EK: Plastik Poşetlerde Sıfır Atık Logosu ve Çevreci Slogan Kullanım Kriterleri