CHP HEYETİNDEN KUTSO’YA ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr.Ali Fazıl Kasap, Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ile beraberindeki heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette, Başkan Özotraç, KUTSO’nun kurumsal yapısı, TOBB çatısı altında yürütülen bölgesel ve ulusal çalışmalar, yatırımlar ve organize sanayi bölgelerindeki gelişmeler, mesleki eğitimin geliştirilmesine ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetler, üniversite sanayi iş birliği gibi konularda bilgi paylaştı.

Özotraç, iş dünyasının sorunları ve çözüm önerilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile diğer ilgili makamlara iletildiğini, şehrin, bölgenin ve ülkenin iktisadi yönden geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, KUTSO’nun katkı sağlama gayretinde olduğunu, bu kapsamda tüm paydaşlarıyla etkin iletişim ve iş birliğine önem verdiğini belirtti. Bursa, Kocaeli, Gaziantep gibi illere, Kütahya heyetiyle yapılan ziyaretlere ilişkin de bilgi paylaşan Özotraç, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlar, Zafer Bölgesel Havalimanın aktifleştirilmesine yönelik çalışmalardan söz etti.

Şehirde, sosyal donatıların geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekleyerek, yerel yönetimler, üniversite, sivil toplum kuruluşları, siyaset, halk ve basın olmak üzere altı faktörün iş birliğinin önemini vurguladı. Heyetin KUTSO’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, pandemi sürecinde ilde yürütülen tedbirler kapsamında, KUTSO’nun destekleme çalışmaları, pandeminin ekonomiye olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik TOBB öncülüğünde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Tolga Eskioğlu da, OSB’deki faaliyetler hakkında bilgi vererek, ihracatçı firmaların son dönemlerde konteynır temininde sorun yaşadığını belirtti. TOBB öncülüğü ve KUTSO koordinatörlüğünde OSB’de bir meslek lisesi yapımına başlandığını, bu okulda sanayinin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitime haiz öğrenciler yetiştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, sivil toplum kuruluşları, esnaf, halk, iş insanları, meslek odaları ile 1 Nisan tarihinde, Genel Başkanlarının katılımıyla Kütahya’da toplantı düzenleneceğini belirterek, KUTSO heyetini davet etti.

Ziyaret heyetinde bulunan milletvekilleri de, yerel ve bölgesel taleplerin, hem Kütahya hem de diğer milletvekilleri tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirildiğini, iş dünyasının görüş ve sorunlarının bundan sonra da iletilmeye devam edeceğini belirterek, KUTSO heyeti ile görüşmekten memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.

İş dünyasına ve güncel konulara ilişkin görüş alış verişi de yapılan ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile sona erdi.

Haber: KUTSO Basın