BASIN AÇIKLAMASI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, bir basın açıklaması yayınlayarak, şu açıklamalarda bulundu.
Kütahya Valimiz Sayın Ali Çelik’i ziyaretimde, ilimizdeki korona vaka sayılarının düşmeye başladığını belirtmesinden ilimiz adına memnuniyet duyduk.
Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, 24-30 Nisan 2021 haftasında, illere göre Kovid-19 vaka sayılarını paylaştı.
Bu verilere göre, Kütahya’da, yüz binde, 427’den 330’a düştüğü, Türkiye genelinin azalma eğiliminde olduğu görülmektedir.
Alınan tedbirler neticesinde, Kütahya’da hepimizi memnun eden bu azalmadan dolayı, Sayın Valimiz başta olmak üzere, büyük fedakârlıklar ile görevlerini yerine getiren, ilimizdeki tüm sağlık çalışanlarına, süreci destekleyen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine, maske, mesafe, hijyen kurallarına hassasiyetle uyarak duyarlılık gösteren tüm halkımıza, işyeri kapanmalarına harfiyen uyan ve açık olan işyerlerinde ise kurallara tam olarak riayet eden değerli üyelerimize teşekkür ederiz.
Kapanma sürecinin etkin değerlendirilmesi, vaka sayılarının azalması yönünde gayretin sürdürülmesi yönünde, KUTSO olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildirir, toplum sağlığının top yekûn sağlanması ve korunması yönünde, tüm kesimler ile destek vermeye devam edilmesini dileriz.
Bu vesile ile hem bahar mevsiminin, hem de mübarek Ramazan Bayramı’nın hayırlı olmasını, sosyal yaşam ve iş dünyası için sağlıklı ve aktif günlere ulaşmayı temenni ederiz.