KUTSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, korona virüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında, video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

KUTSO Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan başkanlığındaki toplantıya, KUTSO Meclis Üyeleri ile TOBB Kütahya Oda/Borsa Akademik Danışmanı, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı da çevrimiçi bağlantıyla katıldı.

Belirlenen gündem maddelerinin müzakere edilerek kararların alındığı toplantıda, Meclis başkanlık divanı tarafından, ilgili gündem maddeleri kapsamında, bir önceki toplantının karar özeti, mali konular, Mayıs ayı faaliyet raporu sunuldu.

Toplantıda hitap eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun geçen hafta Kütahya’ya ve KUTSO’ya yaptığı taziye ziyareti ve bu kapsamda gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin bilgi paylaştı. TOBB Başkanına, üyelerin sorun ve taleplerinin iletildiğini belirtti. Özotraç, görüşmede öne çıkan konuların; Kütahya Organize Sanayi Bölgesinde, OSB’nin yer tahsisi sağladığı ve TOBB tarafından yaptırılan, şu anda yapımı devam eden meslek lisesi, ilimizde lojistik merkez kurulması, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde “Yeşil OSB” oluşturulması, yeni nefes kredisindeki %25’lik ciro kaybı kriterinin kaldırılarak, ciro kaybı yaşamayan tüm üyelerin de yararlandırılmasının sağlanması gibi hususlar olduğunu dile getirdi.

TOBB Başkanının, bu taleplere dair girişimcilerin, ilgili Bakanlıklar nezdinde devam ettiğini söylediğini ifade etti. Özotraç, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinde devam eden alt yapı çalışmaları ve yer tahsis talepleri hakkında hazirunla bilgi paylaşarak, bu yatırımlarla önümüzdeki yıl, ilimizde 5 bini aşkın istihdam oluşabileceğine dair öngörüsünü belirtti.

Gündem maddeleri tamamlanan KUTSO Haziran ayı meclis toplantısı, iyi dilekler sunularak, Meclis Başkan Vekili Ahmet Bağırgan tarafından kapatıldı.

Haber: KUTSO Basın