Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, sergi düzenlendi.

Kültür ve sanat etkinliklerini, faaliyetleri, iş birlikleri ve yayınları ile her zaman destekleyen KUTSO, KÜSAD ile yeni bir iş birliğini daha başlatmış oldu.

Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) üyesi sanatçıların eserlerinden oluşan serginin açılışı geniş bir katılımın olduğu törenle KUTSO’da yapıldı.

Törene, Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Bahar, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vural Kavuncu, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Murat Kırbaç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, daire müdürleri, banka müdürleri, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız ve KÜSAD sanatçıları, KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Meslek Komitesi Başkanları, siyasi parti il başkanları, meslek odaları ve derneklerin temsilcileri katıldı.

KÜSAD sanatçıları eserlerinden oluşan sergi, 24 Ağustos’a kadar KUTSO’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak

Nadide ve özel eserlerin de yer aldığı sergi, 24 Ağustos tarihine kadar, KUTSO fuaye alanında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

İl protokolü, KUTSO yetkilileri ve KÜSAD sanatçılarının, serginin açılış kurdelesini kesmesinin ardından hitaplara geçildi.

KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız açılış konuşmasında, “Bu sergi, sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin bir güzel bir ürünüdür, 24 sanatçımızın 76 eserinden oluşan sergimiz, son 20 yılda gerçekleştirdiğimiz en özel sergi oldu. KUTSO Başkanımıza ve KUTSO yetkililerine, emeği geçenlere teşekkür ederiz.”

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, “Güzel bir günde, hem değerli KÜSAD sanatçılarımızla, hem de muhterem misafirlerimizle beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Odamızın ildeki paydaşlarla iletişim ve iş birliğine büyük önem veriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile üyelerimizin ve şehrimizin yararına hizmetlerin sürdürülmesi için çalışmalara gayretle devam ediyoruz.”

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç: toplumun tüm kesimleri, kültür ve sanata gerekli ilgiyi göstermeli

Kütahya’da gerçekleştirilen birçok etkinlikte, Odamızın desteği ve iş birliği ile yer alıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinde, kültür ve sanata gerekli ilginin gösterilmesini arzu ediyorum. Bir şehirde, ülkede, ticaret ve sanayinin yanı sıra, kültür ve sanatın da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ataların mirası olan el sanatlarımıza eserleriyle değer katan, emek veren bütün sanatçılarımıza şükran duyuyorum. Sergimizin açılışına teşrifinizden dolayı teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle ve hürmetle selamlıyorum”

TBMM Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Kütahya’mızın üstün sanat yeteneklerini, kültür zenginliklerini biliyoruz. Böyle güzel çalışmalardan dolayı, kuruluş yıllarında üyesi bulunduğum KÜSAD’ın değerli sanatçılarına teşekkür ediyorum. El emeği, göz nuru eserler için yapılan bu iş birliği çok kıymetlidir. Emeği geçenleri tebrik ediyor, iyi dileklerimle selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Kütahya Valisi Ali Çelik; “Kültür ve sanat etkinlikleri, içinde çokça sevgi, emek, hoş görü barındırır, ilgilendiğiniz sanat dalının bir esere dönüşmesi çok anlamlıdır. Bu tür sergilerin, il ve ülke dışında da yapılmasını dilerim. Bugün bizleri burada bir araya getiren KUTSO ve KÜSAD yetkililerine teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Hitapların ardından, KÜSAD sanatçılarının müzik dinletisi sunularak, misafirlerle sergideki eserler incelendi. KÜSAD sanatçıları, misafirlerle eserlere ilişkin bilgileri paylaştı.

Haber: KUTSO Basın