Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası

T.C. Kütahya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden, Odamıza gönderilen yazıda;

Ülkemizde yakın zamanda meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetleri sonrasında uygulanmak üzere, genel hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması amacıyla, 12/8/2021 tarihli ve 4732 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile insani yardım kampanyası başlatılmıştır.

Bu kapsamda açılan “Yangın ve Sel Afeti Yardım Kampanyası” hesap numaralarının sürekli olarak açık tutulacağı, yangın ve sel afetleri sonrasındaki ulusal çabaların desteklenmesinin sağlanacağı ifade edilmiştir.

Kampanyaya destek vermek isteyenler “YANGIN” ya da “SEL” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (1 SMS 10 TL’dir) ya da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımızın internet sitesinde bulunan
(https://www.afad.gov.triyangin-ve-sel-afeti-yardim-kampanyasi) hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecek olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.