E-Doğrudan Temin Alımları Hk.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından, Odamıza gönderilen yazıda;

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 (d) maddesi kapsamında doğrudan temin usulüyle yapılacak olan mal, hizmet ve yapım işlerine yönelik alımların, anılan Kanunun 5’inci maddesinde belirtilen temel ilkelerle amaçlanan sonuca yönelik bir alım sürecinin tekemmülü bakımından ve ihtiyaçların uygun zaman ve şartlarda karşılanması ile kaynakların etkin ve verimli surette kullanılabilmesini teminen söz konusu alımların teklif verme, değerlendirme ve siparişe bağlama, ilana düştüğü anda firmalara otomatik alım ve sonuç bilgisi bildirimi, süreçleri de dahil olmak üzere elektronik ortamda karşılanabilmesine dair “e-Doğrudan Temin” yazılım modülü aktif hale  getirildiği iletilmiştir.

Yazıda devamla, Genel Müdürlük Web sitesinde “e-Doğrudan temin alımları” ilan sekmesine (https://ealim.dhmi.gov.tr) tıklayarak üyelik kaydı işlemlerini tamamlayarak çok basit bir şekilde satın alma süreçlerine dahil olunacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda ‘e-Doğrudan Temin’ sistemimiz ile Kuruluşumuzun yapacağı alımlar için elektronik portal üzerinden satın alma sürecine iştirak etmek isteyen üyelerimize duyurulur.