Üyelerin talep ve sorunlarının tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik sektörel istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu refakatinde gerçekleştirilen toplantıya, inşaat, mimarlık, asansör, kapı pencere, yalıtım, doğalgaz, elektrik ve hafriyat alanlarında faaliyet gösteren KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, 3. meslek grubu üyeleri, 3. meslek komitesi başkan yardımcısı ve üyeleri katıldı.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, KUTSO meslek komitelerinin çalışmaları ile üye odaklı faaliyetler hakkında katılımcı üyelerle bilgi paylaştı. Sektörel istişare toplantılarının, üyeler arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmak, daha fazla üye ile yüz yüze görüşmek, birlikte hareket etme gücünü geliştirmek, faaliyet gösterdikleri meslek dallarında istişare yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, üyelerin katılımının ve görüşlerinin önemsendiğini belirtti.

Üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler, ayrı ayrı söz alarak sektörleriyle ilgili işletmelerinde yaşadıkları sorunları, görüş ve taleplerini aktardı. KUTSO ve üyeleri arasındaki iletişimle ilgili beklenti ve öneriler, ayrıca Kütahya’daki sosyal ve ekonomik durum müzakere edilerek fikir alışverişi yapıldı. İnşaat sektöründe en büyük sıkıntıların yetişmiş eleman ve genç iş gücünün neredeyse yok olma sınırına geldiği, inşaat yönetmeliklerinin çok hızlı değiştiği, kaba inşaatlarda yaşanan hırsızlıkların arttığı belirtilen toplantıda Kütahya için, tüm paydaşların iş birliğinde etkin çalışmalar yapılması gibi konular, öne çıkan hususlar oldu.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve tüm paydaşlara önerilerin iletildiği, üyelerin talep ve sorunlarının çözümü için sürecin yürütüldüğü ifade edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, Kütahya’nın kalkınması için öncelikle sanayi, eğitim ve turizmin gelişmesinin gerektiğini belirterek, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki önemli bir kısmında arsa tahsislerinin yapıldığını belirterek, farklı sektörlerden birçok yeni yatırımların olacağını belirtti.

Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine yönelik çalışmalarda KUTSO’nun görev aldığını ve paydaşlarıyla iş birliği içerisinde bu çalışmaların sürdürüleceğini belirten Özotraç, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederek, istişare toplantılarına katılmak isteyen üyelerimizin 0.274.228 32 32’den dahili 121 numaralı telefondan Can Özmutafa’a ulaşmaları gerektiğini ifade etti.

Toplantıya katılan üyeler, kaynaşmanın ve sektörel hususlardaki müzakerelerin yapıldığı, üyelerin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıdan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın