Kütahya Belediyesi Mikrokredi Uygulaması Hk.

T.C. Kütahya Belediyesinden Odamıza gönderilen yazıda;

Çalışamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilerin evlerine kadar giderek her türlü nakdi ve ayni ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğinin bir insanlık görevi olduğuna inanırken, çalışabilecek kişilere ise, küçük birer sermaye verilerek onların bir başkasına avuç açmadan kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalıdır. Genel itibariyle kişisel kabiliyetlerin işe dönüştürülebilmesi için bir can suyuna veya destek bir güce ihtiyaç vardır. Bu noktada sağlanan destek güç ise, küçük bir sermaye olarak verilen mikro Kredi’dir. Bu düşünce ile ilimizde kadınlara yönelik mikro kredi uygulamasının başlatılmasına karar verilmiştir.

1 Şubat 2022 tarihinde Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezinde 94. Şube Açılışı yapılan mikro kredi uygulamasının duyurulması ve İlimiz kadınlarına tanıtılması amacıyla 9 Mart 2022 tarihinde saat 14:00’te Kütahya Belediyesi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleneceği bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.