Üyelerin talep ve sorunlarının tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik sektörel istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu refakatinde gerçekleştirilen toplantıya, kırtasiye, gazete, ambalaj ve televizyonculuk sektöründe faaliyet gösteren KUTSO 8.meslek komitesi başkanı ve üyeleri, 8.meslek grubu üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ile ilimizde faaliyet gösteren yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, KUTSO meslek komitelerinin çalışmaları ile üye odaklı faaliyetler hakkında katılımcı üyelerle bilgi paylaştı. Sektörel istişare toplantılarının, üyeler arasında iletişimi ve dayanışmayı artırmak, daha fazla üye ile yüz yüze görüşmek, birlikte hareket etme gücünü geliştirmek, faaliyet gösterdikleri meslek dallarında istişare yapmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, üyelerin katılımının ve görüşlerinin önemsendiğini belirtti.

Üyelerin talepleri, sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantıda, katılımcı üyeler, ayrı ayrı söz alarak sektörleriyle ilgili işletmelerinde yaşadıkları sorunları, görüş ve taleplerini aktardı. KUTSO ve üyeleri arasındaki iletişimle ilgili beklenti ve öneriler, ayrıca Kütahya’daki sosyal ve ekonomik durum müzakere edilerek fikir alışverişi yapıldı. Kırtasiye sektöründe artan kağıt maliyetleri, atık kağıt toplanmasında yaşanan sıkıntılar, zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleri satışının sektöre olan olumsuz etkileri, ilimizdeki yerel firmalardan alışveriş yapılamaması, yetişmiş ara eleman bulmada yaşanan sıkıntılar ve yerel gazetelerin ilimizde yeterli ilgili görememesinden kaynaklanan sıkıntılar katılımcılar tarafından aktarılarak, bunların çözüme kavuşturulabilmesi için neler yapılabilir?, Odamızın bu konudaki etkinliği nasıl olur? konuları müzakere edilmiştir.

KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili tüm paydaşlara önerilerin iletildiği, üyelerin talep ve sorunlarının çözümü için gerekli takibin sürdürüldüğü ifade edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, şehrin 5 erkinin bir arada hareket etmesinin önemini vurgulayarak, Kütahya’nın kalkınması için öncelikle sanayi, eğitim ve turizmin gelişmesinin gerektiğini belirtmiş, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki önemli bir kısmında arsa tahsislerinin yapıldığını belirterek, farklı sektörlerden birçok yeni yatırımların olacağını, Yeşil OSB yapmak için gösterilen gayretleri katılımcılar ile paylaştı. Ayrıca, 1.Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden Meslek Lisesinin son durumuna dair bilgi paylaşımında bulunarak, ilimizin tanıtımına ve gelişmesine dair atılan adımların yerel gazetelerimizde daha çok yer almasının önemini vurguladı.

Kütahya’nın ekonomik ve sosyal açıdan geliştirilmesine yönelik çalışmalarda KUTSO’nun görev aldığını ve paydaşlarıyla iş birliği içerisinde bu çalışmaların sürdürüleceğini belirten Özotraç, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ederek, talep ve görüşlerini KUTSO’ya iletmelerinin önemsendiğini ifade etti.

Toplantıya katılan üyeler, kaynaşmanın ve sektörel hususlardaki müzakerelerin yapıldığı, üyelerin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıdan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, KUTSO yetkililerine teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın