İL AFAD MÜDÜRÜNÜN KUTSO’YA ZİYARETİ

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ahmet Ali Artun, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Ziyarete, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Divan Üyesi Melih Aslan katıldı.

Afetlerin önlenmesine yönelik çalışmalarda sanayi-kamu işbirliğinin önemine vurgu yapılan görüşmede, bilgi alışverişinde bulunuldu. Afet farkındalık eğitimleri, afet risklerinin azaltılması ve önleyici tedbir çalışmalarında bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tarafların desteğinin önemli olduğu vurgulandı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, 2021’in Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinden dolayı, geçen yıldan bugüne kadar artarak devam eden eğitim ve farkındalık faaliyetleri hakkında bilgi paylaştı. Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

DASK kapsamındaki sigorta yaptırma oranının yükseltilmesi gerektiğinin altını çizerek, maddi zarar oluşan durumlarda, söz konusu zararın temin edilebildiğini, bu uygulamalara ilişkin vatandaşların bilgi ve farkındalığının artırılmasının önemli oluğunu dile getirdi. Bu amaçla, KUTSO üyesi sigorta acenteleri ile iş birliği yapılması amacıyla istişare toplantısı yapılacağını belirtti. İl AFAD Müdürü Artun, yapılan görüşmeden ve KUTSO’nun iş birliğinden memnuniyet duyduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Haber: KUTSO Basın