KUTSO’DA İSTİŞARE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu ile buluşuldu.

İş dünyasının sektörel talep ve sorunların tespit edilerek, çözüm önerileri oluşturulmasına yönelik istişare toplantıları, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış katılımında yapılan toplantıda, KUTSO bünyesinde gönüllülük esasına bağlı olarak kurulan ve faaliyetleri devam eden Dış Ticaret Çalışma Grubu üyeleri ile buluşuldu. Toplantıda, Kütahya Gümrük Müdürü Hüseyin Arslan, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi Müdürü H.Göksel Ilgaz konuk edildi.

Toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y. Yazaroğlu, buluşmanın amacı ve kapsamına ilişkin bilgi paylaştı. Her hafta yapılan toplantılarda, iletişim ve dayanışmayı artırmak, sektörel sorunların ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla görüşmeler yapıldığını belirtti.

KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, Dış Ticaret Çalışma Grubunun gönüllülük esasına dayalı bir grup şeklinde, KUTSO çatısı altında oluşturulduğu ve yapılan çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı.

TR33 Bölgesi ve Kütahya ili dış ticaret verilerinin katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda, ihracat, pazar araştırması, üyelerin yurt dışında müşteri bulması gibi konulardaki bilgilerin tüm üyelerle yaygın olarak paylaşılmasının, ilimiz için dış ülkelerle ihracat ağı kurulmasının yararlı olacağı dile getirildi. Ayrıca, projelerin, devlet desteklerinin, yurt dışı fuarların, ihracatçı ve potansiyel ihracatçı işletmeler için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Kütahya Gümrük Müdürü Hüseyin Arslan, il ihracatının % 30’una hizmet verilebildiğini belirterek, ihracatçı firmaların, İl Gümrük Müdürlüğü üzerinden işlemlerini yapmalarının arzu edildiğini, bu yönde destek ve kolaylık sağlayabileceklerini ifade etti.
Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi Müdürü H.Göksel Ilgaz, güncel durumla ve devam eden çalışmalar, genişleme sahası, yatırımlar gibi konularda bilgi paylaştı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO tarafından, üyelerin, şehrin, ihtiyaç ve talepleri yönünde çalışmalar yürütülmesi için, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere, ilgili bakanlıklar ve tüm paydaşlara önerilerin, sektörel talep ve sorunlarının çözümü için iletildiğini söyledi. BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.’de KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısının görev aldığını, ilimizde bir lojistik merkez kurulması için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Yürütülen mesleki eğitim, yatırım faaliyetleri, Zafer Havalimanının aktifleştirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi paylaşarak, katılanlara teşekkür etti.

İyi dileklerin sunulması ile toplantı sona erdi.

 

 

 

Haber: KUTSO Basın