Ar-Ge Merkezleri ve Teknoparklarda Uzaktan Çalışması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi’nin ana gündemlerinden biri olan teknoparklar ve Ar-Ge Merkezlerinde faaliyet gösteren bilişim firmalarının iş gücü kaybının önüne geçecek ve aynı zamanda çalışma koşullarını olumlu etki edecek olan Teknoparklar ve Ar-Ge Merkezlerinde Uzaktan Çalışma Desteğinin Cumhurbaşkanı onayı ile %75’e çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı, 21 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Kararla birlikte, %75 çalışma desteğinden, aşağıdaki koşulların sağlanması ile tüm Ar-Ge ve destek personeli tam olarak faydalanabilecektir.
· Toplam Ar-Ge ve destek personelinin %25’nin bölge veya merkezde çalışması gerekmektedir.
· Ayda toplam çalışma süresinin %25’nin bölge veya merkezde geçirilmesi gerekmektedir.
· Merkezlerde geçirilecek sürenin hesaplanması Gelir Vergisi Tebliği çerçevesinde yapılacaktır.
İlgili Cumhurbaşkanlığı Kararı ekte takdim edilmiştir.

EK-1: Ar-Ge Merkezleri ve Teknoparklarda Uzaktan Calismasi Hakkinda Cumhurbaskanligi Karari

Saygılarımla,