TMO Eskişehir Şube Müdürlüğü – Arpa Satışı

Sayın Üyemiz,

TMO Eskişehir Başmüdürlüğünden, odamıza gönderilen yazıda;

Arpa satışlarımızın besici ve yetiştiricilere büyükbaş (ERKEK) ve küçükbaşlara yönelik olarak yapılacağı, hesaplanacak fiili tüketimlerde erkek büyükbaş sayısı ve küçükbaş sayısının dikkate alınacağı dişi büyükbaş hayvan sayısının dikkate alınmayacağı belirtilmişti.

Yapılan değerlendirme neticesinde arpa satışlarımızın büyükbaş (ERKEK VE DİŞİ) ve küçükbaş olarak yapılması, büyükbaş besici ve yetiştiricilerin fiili tüketim hesabında sadece erkek büyükbaş sayısının değil dişi büyükbaş hayvan sayısının da dahil edilmesi uygun görülmüştür. Bu kapsamda başvurularda herhangi bir gecikme yaşanmaması için satış takvimi aşağıdaki şekilde
revize edilmiştir.

*17.10.2022–31.10.2022(dahil) Üretici örgütlerinin üyelerinden talep toplaması ve vekalet alması. Üretici örgütlerinin, TMO’ya ve Bakanlığın İl Müdürlükleri’ne (canlı hayvan sayılarının TMO’ya gönderilmesi için) istenilen tüm belgelerle başvuru yapması. Ayrıca aylık fiili tüketimi 250 ton ve üzerinde olan besici ve yetiştiricilerin işyerlerimize ve Bakanlığın İl Müdürlüklerine başvuruları.
*01.11.2022 – 07.11.2022 (dahil) Bakanlığımız İl Müdürlüklerince kontrolü yapılan üretici örgütleri ile aylık fiili tüketimi 250 ton ve üzeri olan hayvan sahiplerinin nihai listelerinin TMO’ya gönderilmesi,

*TMO ELEKTRONİK SATIŞ PLATFORMU üzerinden 08.11.2022 – 11.11.2022 (dahil) talep  toplama. [Üretici örgütleri, besici-yetiştiriciler (aylık arpa fiili tük. 250 ton ve üstü)]
*14.11.2022: Tahsislerin yapılması ve duyurulması,
*Tahsis sonuçlarının açıklanmasını müteakip parasını yatıran alıcılara beklenmeksizin ürün teslimatına başlanması,
*Tahsisi yapılan arpa için son para yatırma tarihi 07 Aralık 2022 (dahil), parasını yatırmış olanlara son ürün teslim tarihi 22 Aralık 2022 (dahil)’dir.
*ELÜS satışlarında 16 Kasım – 22 Aralık 2022 (dahil) tarihleri arasında hergün ELÜS tahsis miktarları takas için TÜRİB’de işlem görecektir.

Konuyla ilgili olarak Borsanız/Odanız üyelerine faaliyet gösteren ilgili kişi ve kuruluşlara gerekli duyurunun yapılması talep edilmekte olup konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği