Ulusal Deprem Anı Çök-Kapan-Tutun-Tatbikatı Hk. (12 Kasım 2022 18:57)

T.C. Kütahya Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden Odamıza gönderilen yazıda;

İçişleri Bakanlığı’nın 2022/3 sayılı Genelgesi kapsamında, AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile Türkiye’de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için görev alacak kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, olası afetlere karşı müdahale etme becerilerini test etme ve kabiliyet geliştirmek, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin yıldönümünde ulusal çapta tatbikat düzenlenecektir.

Tatbikatımız, tüm kamu kurum ve kuruluşla, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm halkımızın katılımı ile gerçekleştirilecektir. Tatbikat 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü saat 18:57’de 81 ilimiz ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak icra edilecek ve tatbikat sırasında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi yapılacak olup, bahse konu tatbikata katılımınızı önemle rica ederiz.

EK : Çök-Kapan-Tutun-Tatbikatı Bakanlık Genelgesi