İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23)

Sayın Üyemiz,

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden odamıza gelen yazıda,

“İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’23)” olarak isimlendirilen söz konusu kariyer fuarı, 2022-2023 Öğretim Yılında 1-2 Mart 2023 tarihinde Eskişehir’de; Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitemiz dahil 19 paydaş üniversitenin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtilmekte olup aşağıda yer alan Anadolu Üniversitesi Rektörü ve İkaf’23 Danışma Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Fuat ERDAL’ın üyelerimize daveti yazı  yer almaktadır. Yazı ekinde odamıza iletilen sponsorluk ve fuar hakkında detay bilgi sunan evrakları aşağıdaki ek’ten ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği

 

 

Sayın Yetkili

“Yetenek Her Yerde” teması ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığının koordinasyonunda 20 üniversitenin katılımı ile düzenlenen İç Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (İKAF’23), bu yıl 1-2 Mart 2023 tarihlerinde Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye’nin öğrenci başkenti Eskişehir’de gerçekleştirilecek. 50 binin üzerinde öğrencinin katılımı beklenen İKAF’23’ün paydaşları arasında birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum örgütü yer almaktadır. İç Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları, Türkiye İş Kurumu Müdürlükleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri de fuarın etkin paydaşları arasındadır.

Katılımcı kurum, kuruluş ve işletmelerin genç yeteneklerle bir araya gelmesine olanak sağlayacak olan fuarda; öğrenciler, kariyer planlarına yön verme, bölgede faaliyet gösteren birçok firma ile tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakalayacaklardır. İşverenler yetenek kapısı platformu üzerinden fuara katılım sağlayacak öğrenci ve mezunların özgeçmişlerini inceleme ve belirledikleri yeterliliklere sahip nitelikli iş gücü ile fuar boyunca bir araya gelme imkânına sahip olacaklardır. Ayrıca katılımcı işverenler fuar süresince marka tanıtımları, seminer, atölye vb. çalışmaları gerçekleştirerek kurumsal imaj algısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar da yürütebileceklerdir.

İKAF’23, sektöründe lider markaları öğrenci ve mezunlarla buluşturarak gerçekleştireceği kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, seminerler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları, konser ve sergiler gibi etkinliklerle tüm katılımcılara dolu dolu bir kariyer fuarı deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir.

Ülkemizin aydınlık yarınları olan genç yeteneklerimizle buluşmak için markanızı İKAF’23’te yer almaya davet ediyorum.

Prof. Dr. Fuat ERDAL

Anadolu Üniversitesi Rektörü

İKAF’23 Danışma Kurulu Başkanı

 

EK-1 İKAF’23