Türkiye-Polonya Çalışma Grubu İkinci Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

a) Ticaret Bakanlığı’nın 08.12.2022 tarih ve 80726548 sayılı yazısı.
b) Ticaret Bakanlığı’nın 26.12.2022 tarih ve 81241118 sayılı yazısı.

İlgi (a)’da kayıtlı yazıda belirtilen, 21 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda düzenlenen TürkiyePolonya Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı kapsamında, sizlerden gelen görüşler çerçevesinde gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin Birliğimiz görüşleri Bakanlığa iletilmiştir.

Bu defa, ilgi (b)’de kayıtlı yazı ile, söz konusu toplantıda Polonya tarafının gümrük prosedürlerini gündeme getirdiği ve 2023 yılı Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan ikinci toplantıda ikili ticarette gümrükler konusunda karşılaşılan sorunların ele alınmasının kararlaştırıldığı belirtilmektedir.

Bu itibarla, konunun ilgili üyelerinize duyurularak, bahse konu toplantının hazırlıklarında kullanılmak üzere, mevcut olması halinde, Polonya gümrüklerinde karşılaşan problemlere ilişkin görüşlerinizin 16 Ocak 2023 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Odamız kaan@kutso.org.tr adresine iletmeleri gerekmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.