Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı İlhami Aydın, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe, meclis ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret etti.

KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral’ın başkanlığındaki kahvaltılı toplantıda, KUTSO Meclis Başkan Vekili Harun Yurdagül eşlik etti.

TTSO yetkililerinin KUTSO ile olan iletişim ve iş birliğinden memnun olduklarını belirttikleri, il ve ilçelerin müşterek çalışmalarının önemine vurgu yapılan görüşmede, KUTSO Meclis Başkanı Nafi Güral konuklara hitap ederek, iş dünyası ve sosyal hayata dair tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaştı. Geçtiğimiz aylardaki seçimlerin ardından göreve seçilen TTSO üyelerine hayırlı olsun diyerek iyi dileklerini paylaşan Güral, KUTSO’nun kurumsal yapısı ve işleyişi hakkında bilgi vererek sözlerine başladı. Sivil toplum kuruluşlarının önemini de vurgulayarak şunları söyledi: “Odalarda kurumsal yapı ve meslek komiteleri çok önemli. Yatırım, istihdam, organize sanayi bölgelerinde yapılan çalışmalarda büyük katkı sağlıyor. Tavşanlı OSB’de yapılan başarılı çalışmaları da takdirle görüyoruz ve teşekkür ediyoruz. Kalkınmanın temeli yatırımdır, ne kadar çok yatırım olursa, o kadar büyüme olur. Kendi şirketlerimizde yeni yatırımlarla büyüyoruz. Bazı hususları sizlerle paylaşmak istiyorum. İşletme sermayesi önemli, büyüme ve yeni işler yapabilmek için güçlü olması lazım. Sosyal hayattaki çalışmalar yine katkı olan unsurlardan bir tanesi, başladığım dönemden bugüne kadar olan tecrübelerimi her zaman çocuklarıma aktardım, şimdi de torunlarıma nasihatlerimle beraber anlatıyorum. Başarılı olmak isteyenler, başarıyı istemeli, zorluklara karşı gelmelidir. Zoru başarmak kolaydır, imkansızı başarmak zaman alır. Hayaller önemli, başarmak, ulaşmak istediğiniz hayaller olmalı. Bunları çevremizdeki insanlarla da paylaşalım. Durağan insanlardan uzak durmak lazım, bu kişiler sizi geri çeker. Çocuklarıma, torunlarıma, durağan insanların yanında olmamalarını tavsiye ederim. Hedefleriniz olmalı, gelişmenin en önemli noktalarından birisi de hedeflere sahip olmaktır. Biz 4 kişiyle başladığımız işyerinde, bugün tüm ailemizdeki sayıya baktığımızda 12 bin 13 bin kişi olduk. Büyük düşünmek lazım. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun. Hesabını doğru yapmak önemli. Krizden asla söz etmeyin. Kriz var diyenlere de itibar etmeyin, onlardan uzak durun. Başarabileceğinize inanın, mutlaka başarılı olursunuz. Sosyal ortamlarda bulunun, sevgi, saygı, muhabbet, hoş görü sahibi olun. Doğru insanlarla çalışmanız lazım, profesyonelleriniz önemli. Kendinize ve ailenize zaman ayırın. Taklit kötü bir şeydir, yarattığınız değerlerle takdir ediliyorsanız seviliyorsunuz demektir. Çevrenizdeki insanlar önemli, sadece çıkarları için yaklaşanlar zarar verebilir. Hesap yapmak, finansmanı yönetmek önemlidir. Yatırımlar için de mühimdir. Serveti, makamı, şöhreti taşımak önemlidir. Öyle insanlar vardır ki, bunlara sahip olunca şaşırabilir. Bu değerleri hazmedebilmek insanı insan yapan unsurlardan biridir. Gerçek dostlar edinmek önemlidir. Önemli noktalardan bir tanesi rekabet edebilmektir. Rekabet, firmaları geliştirir. Empati ve kişisel imaj, inovasyon önemlidir. Farklılık yaratmak lazım. Bugün sizlerle paylaştıklarımı, buluştuğumuz başka ortamlarda yine konuşuruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz, sizleri iyi dileklerimle selamlıyorum.”