Cabo Verde resmi isminin kullanımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

Dışişleri Bakanlığı’nın 20.04.2023 tarihli ve 35959584 sayılı ilgide kayıtlı yazıda, Batı Afrika’da, Senegal’in batısında Kuzey Atlantik Okyanusu üzerinde on ada ve sekiz adacıktan oluşan, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu (CPLP) üyesi Cabo Verde Cumhuriyeti Hükümetinin 2013 yılında BM’ye başvurarak ülke resmi adını Cabo Verde olarak tescil ettirmiş oldukları ve ülke adının diğer dillere tercüme edilmeden kullanılmasını talep ettikleri bildirilmektedir.

Dışişleri Bakanlığınca hazırlanan ülke resmi isim ve sıfatlarının kullanımları aşağıda ihtiyaten sunulmaktadır.

Ülkenin Resmi Adı // Türkçe:CABO VERDE CUMHURİYETİ – İngilizce:Republic of Cabo Verde
Ülkenin Kısa Adı // Türkçe:CABO VERDE – İngilizce:Cabo Verde
Ülkeyle İlgili Sıfat // Türkçe:CABO VERDE – İngilizce:Cabo Verdean
Uyruk // Türkçe:CABO VERDELİ – İngilizce:Cabo Verdean
ISO Alpa 2 Kodu // CV
ISO Alpa 3 Kodu // CPV

Bilgilerinizi ve Cabo Verde resmi isminin kullanımına ilişkin yeni uygulamanın ilgili üyelerinize duyurulmasını husus bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.