“EGE’NİN GİRİŞİMCİ KADINLARI” ÖDÜLLÜ GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI BAŞLIYOR

TR33 Bölgesi (Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak) ve Ege Bölgesi’ndeki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak, ulusal/uluslararası ağlara entegre ederek etkinliğini teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması düzenlenecektir.
İki yılda bir tekrarlanması planlanan “Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması ile nihai olarak, listeye giren girişimcilerin kendi bölgelerinde kanaat önderliği rolünü üstlenmesi, sahibi oldukları şirketlerin başarı hikâyeleri ile potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması hedeflenmektedir.

“Ege’nin Girişimci Kadınları” yarışması “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci” ve “Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Şirket” ana kategorilerinden oluşmaktadır. Bu ana kategoriler dışında Jüri Özel Ödülleri başlığı altında “İlham Veren Öykülerle Kadınlar Anlatıyor” ve “En Dijitalleşen Kadın Girişimci” kategorileri bulunmaktadır. Kooperatiflerin başvuruları için de ayrıca “En Hızlı Büyüyen Kadın Kooperatifi” kategorisi bulunmaktadır.

Kadın girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile 22 Kasım 2023 tarihinde, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) TEPAV iş birliğinde, TR33 Bölgesi (Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak) ve Ege Bölgesi’ni kapsayacak şekilde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, “Ege’nin Girişimci Kadınları” adlı kadın girişimcilik yarışmasının ödül töreni düzenlenecektir.

Yarışmaya katılım koşullarını yerine getirenler, belirlenen değerlendirme kriterlerine göre sıralanacaklardır. Listeye girmeye hak kazanan adaylar ödüllerini, üst düzey katılım ile düzenlenecek ödül töreninde alacaktır.

Başvurular, 01.09.2023-15.10.2023 tarihleri arasında egeningirisimcikadinlari.kutso.org.tr adresinden yapılacaktır.

Haber: KUTSO Basın