29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Açık İşyerleri Hk.

Kütahya Belediyesinden, Odamıza gönderilen yazıda;

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2. Maddesinin D bendi, 26490 sayılı Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 10. Maddesinin 5. fıkrası ve Belediye Gelirleri Kanununun 58., 60. ve 96. Maddesine istinaden odalarınıza kayıtlı “29 Ekim Cumhuriyet Bayramında işyerlerini açık tutmak isteyen esnafların Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcını ödemesi ve 29 Ekim günü işyerini kapalı tutacak olan esnafların mağduriyet yaşamaması için Belediyemiz evrak kayıt servisine işyerinin kapalı olacağına dair dilekçelerini en geç 09 Ekim 2023 Pazartesi günü mesai bitimine kadar vermeleri gerektiği” hususunun odalarınıza kayıtlı esnaflara duyurulması gerektiğini bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.