Türkiye Kızılay Derneği Filistin Kampanyası Hakkında

Gazze’deki insani dram, her geçen gün daha da derinleşiyor.

Savaşın neden olduğu dramatik tahribat, büyük yıkıma uğrayan hastaneler, okullar ve yaşam alanları sivilleri derinden etkiliyor. Bu nedenle tıbbi malzeme, gıda, su ve enerji gibi temel ihtiyaçlara olan talep hayati bir seviyede. Yaşanan insani krizi hafifletmek için Şimdi Dayanışma Zamanı!

Türk Kızılay olarak 1995 yılından bu yana Filistin’deki insani krizin hafifletilmesine katkıda bulunmaktayız. 2008 yılından beri ise Gazze Şeridi’nde oluşturduğumuz Filistin Daimî Delegasyon Başkanlığı aracılığıyla, gıda, barınma, eğitim, su/sanitasyon, sağlık gibi birçok alanda yardımlar sunuyoruz. Savaşın hemen ardından, Mısır ve Filistin Kızılayları ile iş birliği yaparak, Türkiye’den askeri kargo uçaklarıyla gönderdiğimiz yardım malzemelerini Mısır üzerinden ulaştırmak için çalışmalar ve insani yardım diplomasisi yürütüyoruz. Ayrıca Gazze’deki hastaneler ve ambulansların 30 günlük akaryakıt ihtiyacını karşılayacak 400 bin litre akaryakıt desteği, gıda kolileri ve hijyen setleri ile Gazze’deki Kızılay aşevi ve Cebelya Halime Es-Saide Barınma Merkezi’nden sıcak yemekler gibi yardımlar sağlıyoruz.

Türkiye’den gönderilen askeri kargo uçaklarıyla bölgeye acil sağlık malzemeleri, jeneratörler ve bölgede temin edilemeyen tıbbi malzemeler gibi yardımlar da gönderdik. Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde bu malzemelerin bölge hastanelerine ulaştırılmasını sağladık.

Gazze’deki insani krizin hafifletilmesi ve iyileştirme dönemi için uzun vadeli planlarımız mevcut. Filistin halkı, şu zor dönemde sizin desteğinize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. İş dünyasının değerli temsilcileri olarak, Filistin insani yardım projelerimize katkıda bulunmanızı ve bu çağrıyı kendi üyelerinizle paylaşmanızı istiyoruz. Yardıma veya bilgiye ihtiyaç duyduğunuz konularda ekte bilgilerini paylaştığımız arkadaşlarımız sizlere yardımcı olacaktır.

Siz ve değerli üyelerinizin desteğiyle, Filistin halkına umut ve yardım eli uzatabilir, bu insani krizle mücadeleye destek olabilir ve daha iyi bir gelecek için onlara yardımcı olabiliriz. İşbirliğimizin, insani krizin hafifletilmesi ve iyileştirme dönemine büyük katkı sağlayacağına inanıyor, saygılarımızı sunuyoruz.