Teknofest

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB), Odamıza gönderilen yazıda;

:Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının (Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü) 29.12.2023 tarihli ve E-78180591-821.03-5383268 sayılı yazısı. İlgi yazıda; “ Teknofest uluslararası bilinirliğe ve etkileşime de sahiptir. Düzenlenen teknoloji yarışmalarında 100’ün üzerinde ülkeden katılımcı yer almaktadır. Etkinlikler, birçok yabancı misyon temsilcileri ve heyetler tarafından ziyaret edilmektedir. Teknofest, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında savunma, havacılık ve uzay sanayilerinde iş birliklerinin tesis edilebilmesine de imkân sunmaktadır. Bu sayede, ülkemizin bilinirliğinin, itibarının ve dünyanın her yerinden Türkiye ile bağ kuran ülkelerin sayısının artırılmasına zemin oluşturmaktadır. 2024 yılında Adana ilimizde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, her yıl daha fazla yarışma kategorisinin eklenerek düzenlendiği büyük ödüllü teknoloji yarışmaları ile farkındalık oluşturmaya devam edecektir. Teknofest 2024 teknoloji yarışmaları için son başvuru tarihi 20.02.2024’tür. Festivalin hedeflerine ulaşmasında, özellikle yarışmaların toplumun her kesimine duyurulması büyük önem arz etmektedir. ”denilmektedir.

TEKNOFEST2024DuyurusuPdf Teknofest2024TanitimDokumaniTURKCE.pdf