KUTSO “KÜTAHYALILAR BULUŞMASI” GENİŞ KATILIMLA ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

“Kütahyalılar Buluşması”, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Ankara’da ikamet eden bürokraside ve kamu kurumlarında görev alan Kütahyalı hemşerimiz katılım gösterdi.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Ankara Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Ak Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Yüksek Denetleme Kurulu Uzman Denetçi Mehmet Bülent Ağarı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Tarık Bahadır, TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Mehmet Akif Yakar, Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi İlker Demircan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Çetiner, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Tolga Eskioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın, Yönetim Kurulu Üyesi Selman Hatipoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendis Kamil Gündüz, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Murat Özdilek, İçişleri Bakanlığı Uzmanı Talha Çelik, Adalet Bakanlığı Müfettişi Muhammed Said Hızlı, Bilgisayar Mühendisi Ahmet Alp Sayın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü Murat Coşkun, Maden Arama Tetkik Genel Müdürlüğü Jeoloji Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Öziçli, Mamak Fen Lisesi Müdürü Hacer Baştürk, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Ünal Okumuş, Türkşeker Yayın ve Kurumsal İletişim Müdürü İsmail Gökçe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Milli Kütüphane Şube Müdürü Mustafa Karaman, TURSAV Eğitim Genel Koordinatörü KIYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Uygun, KIYD Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Güngör,  Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ve GÜROK Mali İşler Direktörü Harun Yalçın Mengüloğul katıldı.

Toplantının açılışında, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Ankara’daki Kütahyalılara hoş geldiniz dileklerini ilettikten sonra, katılımcılar arasında tanışma gerçekleşti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya’da düzenlenen Değerlendirme ve İstişare toplantılarında, sanayi, tarım, hayvancılık, ulaşım ve turizm konularında mevcut durumu ve çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı. KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle göreve başladıkları günden itibaren belirledikleri stratejik hedefleri gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını belirtti. Odanın mevcut sorumluluklarını yerine getirmenin yanı sıra, Bakanlıklar ve üst düzey bürokrasi nezdinde birçok ziyaret gerçekleştirdiklerini ve ilin öncelikli konularını belirlemek üzere ortak akıl zemini oluşturacak etkinlikler ve toplantılar organize ettiklerini ifade etti.

Başkan Güral Argat, odanın faaliyetleri ve çalışmaları hakkında şu bilgileri paylaştı: “Paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde olduğumuz 5 proje, odamız ev sahipliğinde 14 üye eğitimi ve 14 personel eğitimi, ev sahipliğimizde 16 etkinlik ve temsilen katılım sağladığımız 50 etkinlik, organ toplantılarımızdan olan 69 yönetim kurulu, 16 meclis ve 15 meslek komitesi toplantısı ve yine ev sahipliğimizde 91 toplantı ve temsilen katıldığımız 128 toplantı, 114 ziyaret ve 124 kabul gerçekleştirdik.”

Odanın ulusal, yerel ve bölgesel basında geniş bir şekilde yer aldığını belirterek, “Faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız kapsamında ulusal basında 185, yerel basında 2.373, bölgesel basında 30 ve yurtdışında 1 olmak üzere 2.589 habere KUTSO olarak konu olduk. Öte yandan televizyonda 24, online kanallarda 3.112, sosyal medyada 974 kez yer aldık.” dedi.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde, önümüzdeki dönemde yılda 2 kez olmak üzere biri Ankara’da, diğeri Kütahya’da Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantılar planlandı.

Toplantı sonunda, Kütahyalı bürokratların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla mentörlük projesi ve Ankara’da bir “Kütahya Evi” açılması yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Karşılıklı iyi diklerin paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.

 

Haber: KUTSO Basın