İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI KÜTAHYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrim içi katılımıyla gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, özel gündemi “İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi” ile Kütahya’da, Vali Yardımcısı Aydın Börü’nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda; temel işgücü göstergeleri, İŞKUR’un faaliyetleri, mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin geliştirilmesi için alt çalışma grubunun faaliyet planı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili konular ele alındı.

Kuruma kayıtlı işsiz sayısının geçen yılın Ocak-Mart dönemine oranla yüzde 17,2 azalarak 16 bin 531’e düştüğü ve işsizlik ödeneği alan kişi sayısının 1.012 olduğu belirtildi. Bu veriler, bölgedeki istihdam ve işsizlik konularında belirli bir gelişim ve iyileşme olduğunu göstermektedir.

Toplantıya, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce ve Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, toplantının önemine vurgu yaparak, İİMEK’lerin etkinleştirilmesi ve işgücü piyasasının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaların önemini belirtti.

Toplantı, ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonuyla, istihdamın artırılması ve işsizlik sorununun çözülmesi adına atılacak adımların belirlenmesine katkı sağladı.