Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP), beceri temelli bir yaklaşımla iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun nitelikte iş gücü-iş eşleşmesine destek sunmak, işverenlerin uygun adayları bulmasını kolaylaştırmak ve iş arayanlara kariyer gelişim fırsatları sunmaktadır. KUTSO, İŞKUR, DPÜ ve ZAFER Kalkınma Ajansı’nın iş birliğiyle yürütülen NİGDEP kapsamında, iş arayanların becerilerini artırmak, işverenlerin kalifiye personel bulmalarını kolaylaştırmak ve iş piyasasının genel verimliliğini ve istihdamı yükseltmek hedeflenmektedir. Proje hedeflerine ulaşmak üzere gelinen noktada, kurumların eş güdümünde kurulan mülakat komisyonu aracılığıyla yapılan mülakatlar sonucunda seçilen 40 katılımcı, 30 Nisan 2024 tarihi itibariyle DPÜSEM’de eğitimlere başlamıştır. Mülakat komisyonunda tüm proje paydaşı kurumlardan temsilciler bulunurken, GÜROK Grup’tan alanından uzman, saha profesyonelleri de yer almıştır. Mülakatlar sonucunda ücretsiz eğitim almaya hak kazanan adaylar; “dış ticaret” ve “yeni nesil satış ve pazarlama” olmak üzere başvuru yaptıkları alanda, toplamda 120 saatlik eğitim modüllerini tamamlayacaktır.

Eğitim programları; proje öncesi KUTSO ve İŞKUR aracılığıyla Kütahya’da faaliyet gösteren firmalarla yapılan birebir görüşmeler neticesinde, firmaların ihtiyaç duydukları iş açıklarını karşılayacak şekilde oluşturulmuştur. Katılımcılara verilecek eğitimler arasında dış ticaret için; dış ticaret yöntemleri, dış ticarette kullanılan belgeler ve ödeme yöntemleri gibi temel uygulama modüllerinin yanı sıra uygulamalı ithalat ve ihracat eğitimleri, saha profesyonellerinin vereceği kariyer ve sektör değerlendirmeleri de yer almaktadır.  Yeni nesil satış ve pazarlama eğitimi ise; ürün, dağıtım, lojistik ve marka yönetimi gibi modüllerin yanı sıra, e-ticaret platformlarının yönetimi gibi satış ve pazarlamaya yenilikçi bakış açısı getiren modülleri de içermektedir. Yine yeni nesil satış ve pazarlama eğitimlerinde de alanında uzman saha profesyonellerince katılımcılara kariyer ve sektör değerlendirmelerini aktarmak amacıyla konferanslar düzenlenecektir.

Eğitimler 12 Haziran 2024 tarihinde tamamlanacak olup, eğitimlerin ardından saha çalışmalarında eğitim müfredatına katkı sağlayan firmalar ile eğitimlerini başarı ile tamamlayan katılımcılar, istihdam odağıyla bir araya getirileceklerdir.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “NİGDEP nitelikli iş gücünün geliştirilmesi ve iş dünyasına kazandırılması açısından son derece önemli bir projedir. Bizler de KUTSO tarafından geliştirilen bu önemli projede değerli paydaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Haber: KUTSO Basın