Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurul Toplantısı, TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Meclis Başkanı Harun Yurdagül ve Genel Kurul Delegesi Ahmet Yıldırım Yazaroğlu katıldı.

Toplantıda komisyonlar sunum yaptı ve Hisarcıklıoğlu, yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetler ile iş dünyasının gündemindeki konulara değindi. Küresel ekonomik gelişmelerden bahseden Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin genel olarak dirençli olduğunu, Türkiye’nin de ekonomik ve askeri açıdan güçlü olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, seçim sonrası dönemin yapısal reformlar için bir fırsat olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, TOBB’un gerçekleştirdiği projelerden bahsederek dijital dönüşüm, lisanslı depoculuk, ürün ihtisas borsası, coğrafi işaretleme, sanayi kapasite raporları, dış ticarette kolaylıklar, arabuluculuk sistemi, mesleki eğitimdeki gelişmeler ve girişimciliği artıran projeler hakkında bilgi verdi. TOGG’un başarılarından da bahseden Hisarcıklıoğlu, ikiz dönüşümün (dijital ve yeşil dönüşüm) önemini vurguladı ve Türkiye’nin bu alanda adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Türkiye’nin güçlü bir ekonomik yapıya ve daha sağlam bir hukuk sistemine sahip olması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak bu yolda kararlılıkla ilerleyeceklerini söyledi. TOBB’un uluslararası başarıları ve oda-borsaların projeleriyle şehirlere büyük katkılar sağladığını dile getirdi.

Haber: KUTSO Basın