Pirinç, Çeltik ve Kırmızı İç Mercimek Satış Talimatı

Sayın Üyemiz,

T.C. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Eskişehir Başmüdürlüğünden Odamıza gönderilen yazıda;

Kuruluş stoklarında bulunan kırmızı iç mercimek ve pirinç aşağıda belirtilen esaslar ve (Ek-1)’ de belirtilen fiyatlarla 01 Eylül 2025 tarihinden itibaren satılacağı,

A-KIRMIZI İÇ MERCİMEK:
Başmüdürlükler mevcut paketli kırmızı iç mercimek stoklarını dikkate alarak perakende satışlarının yanı sıra aylık 1.500 Kg’a kadar gıda perakendecilerine, kamu kurum ve kuruluş yemekhanelerine ve Ziraat Odalarına (sadece satış marketlerinde satılmak üzere) taahhütname alınarak peşin bedel mukabili Ek-1’de yer alan toptan satış fiyatlarıyla satış yapabilecektir.

B-PİRİNÇ:

İthal pirinçler, perakende satışlarının yanı sıra, kişi ve kuruluş ayrımı yapılmaksızın peşin bedel mukabili serbest olarak Ek-1’de yer alan toptan satış fiyatlarıyla miktar gözetilmeksizin talep eden
herkese toptan satılabilecektir. Yerli pirinç toptan satışları ise perakende satışlarının yanı sıra, gıda perakendecilerine, kamu kurum ve kuruluş yemekhanelerine, yemek şirketlerine, lokantalara ve Ziraat Odalarına (sadece satış marketlerinde satılmak üzere) taahhütname alınarak peşin bedel mukabili aylık 1.500 Kg’a kadar Ek-1’de yer alan toptan satış fiyatlarıyla satılabilecektir. Kırmızı iç mercimeğin 1.500 Kg’a kadar, yerli pirincin 1.500 Kg’a kadar paketli ve/veya çuvallı toptan satışlarında;
– Talepte bulunan tüm firmalardan halen faaliyette olduklarını gösterir bağlı oldukları Ticaret ve Sanayi Odalarından onaylı faaliyet belgesi istenecektir. Başvuru sahiplerinden alınacak faaliyet belgeleri 01 Temmuz 2025 tarihinden sonrası için alınmış belgeler olacaktır.
– Toptan ürün satışlarımızda alıcılardan satın aldıkları ürünleri toptan olarak üçüncü şahıs ve kuruluşlara satmayacaklarına veya devretmeyeceklerine dair taahhütname alınacaktır (Ek-2).
– Gıda perakendecilerine yapılacak toptan paketli ürün satışlarında paketli olarak teslim alınan ürünleri nihai tüketiciye azami olarak TMO perakende satış fiyatlarımız üzerinden satacaklarına dair (Ek-3) taahhütname de alınacaktır.
Paketli kırmızı iç mercimek, pirinç toptan satışlarında (Ek-1)’de belirtilen fiyatlarla peşin bedel mukabili banka kartı ve/veya kredi kartıyla da satış yapılabilecektir.

belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası
Genel Sekreterliği

EKLER:

1- Fiyat Listesi

2- Taahhütname (1 Sayfa)

3- Fiyat Taahhütnamesi (1 Sayfa)