Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde düzenlenen “Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Programları” eğitimi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Kütahya OSB ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Eğitime, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Tozaraydın ve Ahmet Saner Gönül, KUTSO Girişimcilik Ofisi Sorumlusu Tuğba Katırcı, Kütahya İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İlknur Badaş, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Nesrin Aksakal ve firma temsilcileri katıldı.
KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Semra Tozaraydın, “Bizler iş dünyası temsilcileri olarak biliyoruz ki, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması yalnızca bir sosyal sorumluluk değil, aynı zamanda işletmelerimiz için güçlü bir rekabet avantajıdır.” dedi.
Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla düzenlenen programda, Kadın İstihdamı için Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP), Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) ve İşbaşı Eğitim Programları (İYEP) gibi istihdam teşvikleri, pozitif ayrımcılık uygulamaları ve işverenlere yönelik destekler aktarıldı.
Katılımcılara, kadın istihdamının artırılmasına yönelik sağlanan teşviklerin işverenler ve çalışanlar açısından sunduğu avantajlar hakkında bilgi verilirken, kadınların iş hayatında daha aktif yer almasına katkı sağlayacak iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.
Haber: KUTSO Basın