DENETİMLİ SERBESTLİK KAPSAMINDAKİ HÜKÜMLÜLER MESLEK SAHİBİ YAPILIYOR

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının temsilcilerinin bulunduğu Kütahya Koruma Kurulu Aralık ayı toplantısında; eski hükümlülerin meslek edindirme kurslarından başarı ile mezun olmaları halinde kurs bitiminde teorik bilgilerini pratik uygulamalara dönüştürebilecekleri, meslekli rehabilitasyonlarını tamamlamaları ve toplumda meslek edinerek saygın bir rol üstlenmelerini amaçlayan İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları planlanmıştır.

 

Bu kapsamda; “Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde üç eski hükümlü işsiz; KUTSO’ya üye işyeri olan ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tunalı Mühendislik bünyesinde işbaşı eğitim programlarına alındı.

 

Program kapsamında üç eski hükümlü vatandaşımızın; “Sıhhi Tesisatçı” mesleğinde işyeri ortamında çalışarak meslek edinmeleri sağlanacaktır.

 

Eski hükümlü işsizler; daha önceki süreçte  İŞKUR, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığında yapılmış olan ilgili meslekte  kursa katılmış ve kurstan başarı ile mezun olmuşlardır.

 

KUTSO’nun aktif girişimleri ile eski hükümlülerin mesleki beceri kazanmalarına şans tanıyan Tunalı Mühendislik işletmesinin sahibi ve KUTSO 3.Meslek Komitesi Başkanı Recep Çağdaş; toplumsal bir sorumluluk üstlenerek dezavantajlı grup içerisinde yer alan eski hükümlü işsizlere mesleki etik değerler kazandırılmasında mühim yardımları olmuş, diğer işletmelere örnek bir tavır sergilemiştir.