KÜTAHYA EKONOMİSİ VE YATIRIM ORTAMI KUTSO MECLİSİNDE

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO sosyal tesisi Âlâ Restoran’da gerçekleştirilen akşam yemeğinin ardından, Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen akşam yemeğinde, KUTSO’ya yeni kayıt olan üyelere, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından üyelik beratları takdim edildi.

 

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile meslek komite başkanlarının, kadın ve genç girişimci kurulları icra komitesi başkan ve üyelerinin katılımında gerçekleştirilen meclis toplantısına, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yatırım Destek Ofisi Kütahya Koordinatörü Kutlu Eser, Kütahya Oda/Borsaları Akademik Danışmanı Doç.Dr.Fatih Çelebioğlu konuk oldular.

 

Toplantıda, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yatırım Destek Ofisi Kütahya Koordinatörü Kutlu Eser, Kütahya’nın ulaşım ve lojistik durumu, tarih, kültür, doğa, termal ve sağlık turizmi, maden ve enerji sektörünün durumu, organize sanayi bölgeleri, yatırımlarda devlet destekleri konularında, Kütahya yatırım ortamına dair bilgiler sundu.

 

Kütahya Oda/Borsaları Akademik Danışmanı Doç.Dr.Fatih Çelebioğlu toplantıda yaptığı sunumda, 2014 Yılı Türkiye ve Kütahya Ekonomisi hakkında bilgileri hazirunla paylaştı.

 

Sunumlarının ardından konuklara, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitim ve kültür hizmeti olarak kazandırılan “Kütahya Sanatçıları” eseri, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından günün anısına takdim edildi.

 

Konukların meclise hitabının ardından, Ocak ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Y.Yazaroğlu, KUTSO organizasyonunda üyelerin katılımı ile Mart ayında düzenlenmesi planlanan Sırbistan İş ve İnceleme Ziyareti konusunda bilgi verdi.

 

TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanlığına seçilen Derya Erden Çerkeş, haziruna yaptığı konuşmada KUTSO yetkililerine teşekkür ederek, yapılması planlanan çalışmalar hakkında kısaca bilgi sundu.

 

Her yıl 10 Ocak günü kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle KUTSO 8.Meslek Komitesi Başkanı Semra Tozaraydın, günün anlam ve önemine dair konuşmasıyla haziruna hitap etti.

 

Kütahya 2.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Çetiner ise  Kütahya 2.OSB’nin fiziki durumu, sanayi parselleri, tahsis durumu ve faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgi verdi.

 

Konuşmaların ve gündem maddelerinin tamamlandığı KUTSO Ocak ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından kapatıldı.