KUTSO HEYETİNDEN DPÜ REKTÖRÜ PROF.DR. REMZİ GÖREN’E TEBRİK ZİYARETİ

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr.Remzi Gören:

El ele, gönül gönüle güzel işler yapacağız

 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Nafi Güral, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve KUTSO Meclis Başkanlık Divanı, Gediz, Simav, Tavşanlı ilçeleri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Remzi Gören’i, göreve başlaması dolayısıyla makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

 

Rektör Prof.Dr. Remzi Gören, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken bir araya gelmenin özlenen bir tablo olduğunu ifade ederek, “Bu güzel şehri, Üniversitemiz ile bir araya getirmeyi başaracağız. Kütahya’mız, Üniversitemiz beraberce kazansın diye, el ele, gönül gönüle güzel işler yapacağız” dedi.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Rektör Prof.Dr. Remzi Gören’e KUTSO adına başarılar diledi. Güral; halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, yerel yönetimler ve siyaset olmak üzere beş faktörün birlikteliğinin önemine değinerek,  “Bu memleketin gelişmesi için beş faktörün bir arada olması gerekiyor. Bu beş faktörü bir arada tutabilmek için de hepimizin görevleri olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Üniversitenin misyonuna vurgu yapan Güral şunları söyledi:” Üniversiteyi biz sadece akademik değer olarak değil, hem sosyal anlamda katkı sağlayacak, hem de bilgiyi ve bilgi teknolojilerinin kullanımını sağlayacak, yaygınlaştıracak bir kurum olarak görüyoruz. “

 

“Üniversitenin çok zengin laboratuar imkânları var, laboratuarlarının kullanımı özendirilmeli”

 

Teknoloji Tasarım Merkezinin önemine işaret eden Güral konuşmasını şöyle sürdürdü: “Teknoloji Tasarım Merkezimizin yapılması halinde çok sayıda firma gelecek. Teknoloji Tasarım Merkezlerinin birçok avantajları var. Teknoloji Tasarım Merkezinin gelmesi şu anda Türkiye’de eksikliği hissedilen orta ve ileri teknoloji ürünlerinin üretilmesinin alt yapısını hazırlayacak” dedi.

 

Güral, Üniversitenin çok zengin laboratuar imkânları olduğunu kaydederek, laboratuarlarının kullanımının sağlamasını ve özendirilmesini istedi.

 

“Üniversite- Sanayi İşbirliğinde Desteğe Her Zaman Hazırız”

 

KUTSO heyeti ve İlçe Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, Üniversitenin, Üniversite Sanayi İşbirliği konusunda atak olması talebinde bulunarak, Üniversite- Sanayi İşbirliğine her türlü desteği vermeye her zaman hazır olduklarını belirttiler.