KUTSO, AYDIN’DA YAPILAN EGE BÖLGESİ ODA VE BORSALARI AKREDİTASYON ORTAK AKIL TOPLANTISINA KATILDI 

 

 

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ev sahipliğinde 9. Ege Bölgesi TOBB Akreditasyon Sistemi Ortak Akıl Toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya, Ege Bölgesi’nden 19 oda/borsayı temsilen
45 kişi katıldı.

 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) temsilen toplantıya, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Ali Kongu, Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, Kütahya Oda ve Borsaları Akademik Danışmanı Doç.Dr.Fatih Çelebioğlu, Yönetim Sistemleri Danışmanı Mehmet Eşsiz, Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Melike Köse katıldılar.

 

TOBB çatısı altında Ege Bölgesi oda/borsalarının değerli temsilcilerini Aydın’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, “ 9. su Odamız ev sahipliğinde gerçekleşen TOBB Akreditasyon Sistemi Ortak Akıl Toplantısına yoğun katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün bu toplantıya Kütahya’dan, Afyonkarahisar’dan, Denizli’den, İzmir’den katılan il ve ilçe oda/borsalarımızın genel sekreterleri ve akreditasyon sorumlularını ilk defa Odamız çatısı altında ağırlıyoruz. Toplantımızın Bölge Oda/Borsalarımız için verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

 

“Aydın Ticaret Odası Tanıtımı ve İyi Uygulamaları” hakkında sunum yapan Akreditasyon Kurulu Meclis Üyesi Belgin Çekmen, AYTO tarafından ortaya konan projelerin tamamının iyi uygulamalara örnek teşkil edebileceğini belirterek “İyi uygulamalarımızdan bir tanesi olan AYTOBİL Projesi, TOBB ve Ekonomi Bakanlığı işbirliği ile Türkiye’ye mâl oldu. Bu konuda çalışmalar Bakanlık ve TOBB nezdinde devam etmektedir.” dedi.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Akreditasyon Sorumlusu Ferah Bekteş, Aliağa Ticaret Odası Akreditasyon Sorumlusu Canan Yüksel ve ve Denizli Ticaret Odası Akreditasyon Sorumlusu Mutlu Sözgen’in iyi uygulama sunumlarının ardından, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) İzmir Bölge Müdürlüğü’nden İdari İşler Müdürü Bilal Güven “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi”, TSE İzmir Bölge Müdürlüğü’nden Eğitim Uzmanı Tevfik Bıyıklı “Kurumsal Liderlik ve Protokol Kuralları” konulu eğitimleri sundular.

 

Toplantının son bölümünde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Süleyman R. Aydemir, “Denetimlerde Karşılaşılan Sorunlara Yönelik” bilgiler vererek, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 

TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi 10.Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısının, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine karar verildi.