KUTSO, İSTANBUL’DAKİ KÜTAHYALILAR İLE BULUŞTU

Ocak ayında Ankara’da ilki gerçekleştirilen “Kütahyalılar Buluşması”nın ikincisi KUTSO ev sahipliğinde ve organizasyonunda İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Organizasyona, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Başkanları,  Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) Genel Merkezi ve Kütahya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri,  İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Şubesi bulunan diğer illerin Yönetim Kurulu Başkanları ve İstanbul’da yaşayan Kütahyalı hemşehrilerimiz katıldı.

 

Boğazda tekne turu şeklinde düzenlenen ve eşli katılım sağlanan akşam yemeği organizasyonuna yaklaşık 300 davetli katıldı.

 

KUTSO yetkilileri ile KİYD İstanbul Şubesi yetkililerinin konukları İstanbul Beşiktaş iskelesinde karşılamasıyla başlayan program, teknede kokteyl, boğaz turu ve akşam yemeği ile devam etti.

 

KİYD İstanbul Şubesi Başkanı Metin Bedir, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ile Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, organizasyonun açılış konuşmalarını yaparak, davetlilere hitap etti.

 

KİYD İstanbul Şubesi Başkanı Metin Bedir, Kütahyalıları buluşturan KUTSO yetkililerine teşekkürlerini sunarak, buluşmadan duyulan memnuniyeti dile getirdi.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, yaptığı konuşmada; birlikteliğin önemine vurgu yaparak, birbirinden güç alan ve hemşerilik bağı ile kenetlenen Kütahyalıların, şehre ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Bu buluşmalar sayesinde güzel işbirliklerinin, yeni düşünce ve projelerin ortaya çıkabileceğini ifade ederek, Kütahyalılar Buluşması etkinliğinin, farklı şehirlerde devam edeceğini söyledi. Birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmeye çalışan KUTSO’nun bu gayretine katkı veren davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç yaptığı konuşmada; Kütahyalılara ulaşmak için sağlanan desteklerden dolayı KİYD yetkililerine teşekkür etti. Ayrıca, Kütahya’ya yatırımların artması ve şehrin ekonomik yönden geliştirilmesi için KUTSO’nun yaptığı çalışmalardan söz etti. Özotraç, yurtiçi ve yurtdışından firmaların Kütahya’ya yatırım için beklendiğini ifade ederek, KUTSO’nun yatırımcılara bilgi ve danışmanlık desteğine hazır olduğunu belirtti.

 

Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu ise, etkinlikten dolayı KUTSO yetkililerine teşekkür ederek sözlerine başladı. Bu buluşmada, Kütahya sevgisi ile bir şeyler yapabilme arzusunu ve gayretini gördüğünü belirterek, bundan memnun olduğunu  dile getirdi. Kütahya’nın, doğa, sağlık, kültür, turizm, yatırım avantajları gibi birçok açıdan büyük zenginliklere sahip olduğunu belirterek, daha gelişmiş şehirlerle rekabet edebilir duruma getirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Konuşmaların ardından söz alan misafirler ise, kendilerini kısaca tanıttıkları ve Kütahya ile ilgili hatıralarını paylaştıkları konuşmalarında, bir araya gelmekten mutlu olduklarını, tanışma ve kaynaşma sağlayan bu etkinlikten memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

 

Programın sonunda, Sanatçı Mahmut Şahin’in eseri olan hat sanatından tablo, KİYD İstanbul Şubesi Başkanı Metin Bedir tarafından, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ile KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a, günün anısına takdim edildi.

 

Haber: KUTSO Basın