KUTSO’DA E-TEBLİGAT BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI

Kütahya Defterdarlığı ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde, KUTSO toplantı salonunda, elektronik tebligat (e-tebligat) sistemi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kütahya Defterdarı Ömer Faruk Önel, Gelir Müdür Vekili Vildan Alp, Çinili Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yağcı, 30 Ağustos Vergi Dairesi Müdürü Mevlüt Altuntaş’ın katılımlarıyla düzenlenen e-tebligat sistemi bilgilendirme toplantısına, KUTSO üyesi işletmelerin yetkilileri ve temsilcileri, Kütahya’daki çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

 

Bilgilendirme toplantısında, kurumlar vergisi mükellefleri ile ticari, zirai ve mesleki yönden kazanç elde eden gerçek usul mükelleflerinin, 01 Ocak 2016 tarihine kadar, Elektronik Tebligat sistemine geçmek zorunda olduklarına dair bilgiler verildi. Ayrıca sisteme geçiş için mükelleflerin yapması gereken işlem ve çalışmalar konusunda açıklamalar yapıldı.

 

E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olup, bildirimde bulunmayan ve e-tebligat sistemine dâhil olmayanlara, Vergi Usul Kanunu’nun Mükerrer 355.nci maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası kesileceği belirtilen bilgilendirme toplantısında,            e-tebligat sisteminin faydaları da paylaşıldı.

 

Açıklamaların ardından, katılımcıların soruları cevaplandırıldı ve program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın