BÖLGE MUCİTLER SERGİSİNDE KÜTAHYA

Bilecik, Eskişehir ve Kütahya illeri işbirliğinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde “Bölge Mucitler Sergisi” gerçekleştirildi.

 

Kütahya merkez ve ilçelerindeki, faydalı model ve patentli ürün sahibi işletmeler Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonu ve öncülüğünde, Bölge Mucitler Sergisi’ne katıldı.

 

TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler İl Kurulu, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği, TOBB Kütahya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları işbirliğindeki sergi, ziyaretçilerin ilgi ve beğenisini topladı.

 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde yapılan serginin açılışına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi Alıç, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aylin Girgin Oğuz, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu İcra Komitesi Başkan Vekili Semra Tozaraydın, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, bölge illerin davetlileri katıldı.

 

Birlikte İş Yapma Kültürünün Güzel Bir Örneği”

Programda bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği tarafından başlatılan projeye destek veren üç ili tebrik etti. Gençlerin ve çocukların bilim ve teknoloji yönünden daha çok gelişmesi gerektiğini savunan Vali Tuna, TÜBİTAK tarafından yapılan yarışmalarda dereceye giren çocukların daha sonra farklı alanlardaki iş kollarına yöneldiğini anlattı. Vali Tuna, “Çocuklarımızın gelecek kaygılarını ortadan kaldırmak için onları başarılı oldukları alanlara yöneltmeliyiz. Çocuklarımızın yeni proje ve buluşlara imza atmaları için, önlerini açacak tedbirleri devlet olarak almamız gerekiyor. Bu konuda iyi mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Burada sanayimizin de içinde olduğu, tescil ve patentli ürünlerin ve güzel çalışmaların da yer aldığı bu sergi, çocuklarımızın ufkunu açacak ve mutlaka çok faydalı bir etkinlik olacaktır” dedi.
Birlikte iş yapma kültürünün güzel bir örneğini bu sergide gördüklerini kaydeden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, bilim ve teknolojiye olan ilginin karşılıksız kalmaması gerektiğini savundu. Konuşmaların ardından Vali Tuna, Vali Nayir, ESO Başkanı Özaydemir ve beraberindeki heyet, serginin açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

 

Kütahya’dan 6 Firma, Sergide Boy Gösterdi

Türk malı ürünlerin sayısını ve markalarını küresel pazarda çoğaltmak için açılan sergide, üç ildeki ürünler sergilenirken, Kütahya’dan 6 firma sergide yer aldı. Heriş A.Ş. Ergonomik Hela taşı ürünü ile yer alırken, Kütahya Çimento Kü-Blok tuğla ile yer aldı. Ridas İnşaat ise, canlı sıva, Asel Teknik firması da ortamın tozunu temizleyen Tozsuzlaştırma ünitesi ile boy gösterdi. NG Makine Servo Rötuş ürünü ile, Kütahya Porselen A.Ş. ise, ateşe dayanıklı tencere seti ile yer aldı.

Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği Bölge Mucitler Sergisi’nde, Kütahya’nın Faydalı Model ve Patentli Ürünleri büyük beğeni topladı. Çok sayıda kişinin ziyaret ettiği stantlarda, Kütahya ve diğer illerin, sergilediği ürünler incelenerek, hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın