KUTSO’DA “MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ” TOPLANTISI

 40 meslek dalına, yasal düzenleme ile getirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) Zorunluluğu” hakkındaki bilgilendirme toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda, gerçekleştirildi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Genel Müdürü Ahmet Saygın Baban’ın sunumunda gerçekleştirilen toplantıya, KUTSO üyesi işveren ve işveren temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda, Ahmet Saygın Baban, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamındaki 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini, 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar ve ustalık belgeleri dışındaki tüm belgelerin geçerliliğini kaybedeceğini ifade etti.

 

Ayrıca, kurum tarafından yetkilendirilen sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ile sınav ücretlerinin tamamının, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacağını belirtti.

 

Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasının zorunlu olduğu meslek dalları, sınav ve belgelendirme koşulları ile faaliyetleri hakkında bilgileri de paylaşan Baban, sunumunun sonunda, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın