KÜTAHYA BAKAN İSTİYOR PLATFORMU

Kütahya Bakan İstiyor Platformu, meslek örgütleri, meslek odaları, sendika ve derneklerin temsilcilerinin katılımında, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) bir araya gelerek, ortak bildiriyi imzaladı.

 

Kütahya iş dünyasını temsil eden, Kütahya, Gediz, Simav, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odaları ve Kütahya Ticaret Borsası önderliğinde oluşturulan Kütahya Bakan İstiyor Platformu’na, Kütahya’daki çok sayıda dernek, meslek odası ve meslek örgütleri tarafından tam destek geldi.

 

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç’ın başkanlık ettiği toplantıda, Kütahya Bakan İstiyor Platformu tarafından, devlet erkânına sunulmak üzere hazırlanan, 47 katılımcının imzası ile deklare edilen ve kamuoyuna açıklanan ortak bildiri şöyledir:

 

“ KÜTAHYA BAKAN İSTİYOR PLATFORMUNDAN AÇIK MEKTUP

İktidar partisine desteğini, gerek genel, gerekse yerel seçimlerde hiç esirgemeyen Kütahya’mız, 2002 yılından bu yana, %70’e yakın oy oranıyla iktidara büyük destek vermiştir.

 

Ülke olarak, Hükümetimiz tarafından belirlenen 2023 hedeflerine topyekûn ulaşabilmemiz açısından, illerimizin gelişme hızı fevkalade önem taşımaktadır. İlimiz, bu hedeflere ulaşmak için katkı sağlama potansiyeline sahip olup, bu potansiyeli gerektiği gibi değerlendiremediğinden, arzu edilen sosyal ve ekonomik gelişmeyi maalesef sağlayabilmiş değildir.

 

Bizler, iş dünyası temsilcileri olarak, Kütahya’mız ve ilçelerimizde bulunan tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte, ilimiz ve ülkemizin geleceğe hazırlanmasında ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine katkı sağlamak, bunun için gereken güç birliği ve işbirliğini oluşturmak üzere, tek ses, tek yürek olduk.

 

Bu güçlü birlikteliğimizi pekiştirmek ve bu sayede ilimizin gelişmesinde olumlu neticelere ulaşmak adına, Kütahya’mızın da bir bakanı olmasını arzu etmekteyiz.

 

İlimizin bir bakan kazanması ve makûs talihinin değiştirilebilmesi için, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızdan ilgi ve yardım beklediğimizi, kamuoyu nezdinde arz ve talep ederiz.”

 

 

 

Haber: KUTSO Basın