KÜTAHYA ODA VE BORSALARINDAN VALİ’YE ZİYARET

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Gediz-Simav-Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odaları, Kütahya Ticaret Borsası, TOBB Kütahya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarından oluşan heyet, Kütahya’da göreve başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarete, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bağırgan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Salih Çetiner ve Ahmet Y.Yazaroğlu, KUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Karaaytaç, Ali Kongu, Enver Özer, Harun Yurdagül, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Rasim Çoruh, KUTSO Meclis Divan Kâtibi Yakup Germiyanoğlu,  Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Meclis Başkanı Ali Berber, KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınkaya, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Simav Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Raci Hazıroğlu, Simav TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Tavşanlı TSO Meclis Başkanı İlhami Aydın, Tavşanlı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Efe, Tavşanlı TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fehmi Peker ve Hasan Özyaşar, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Erkan Güral, TOBB Kütahya Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanı Aylin Girgin Oğuz, TOBB Kütahya KGK İcra Komitesi Başkan Vekili Semra Tozaraydın, TOBB Kütahya Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İcra Komitesi Başkanı Atakan Öncel, TOBB Kütahya GGK İcra Komitesi Üyesi Hasan Acar, KUTSO Genel Sekreteri Salih Nafi AIıç, Gediz TSO Genel Sekreteri Cavit Cengiz katıldı.

 

Kütahya Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarette, yeni göreve başlayan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e hayırlı olsun dilekleri sunularak, görevinde başarılar diledi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, ziyarete katılanlarla tek tek tokalaşıp tanışarak, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kütahya’nın gelişmesi için işbirliği içerisinde çalışılması gerektiğini belirten Vali Nayir şöyle konuştu: “Yeni bir görev bizler için de yeni bir başlangıç oluyor. Oda ve borsalar, şehrin kalitesini, çıtasını gösteren önemli hususlar. Kütahya’mız hakkında şimdiye kadar hep güzel şeyler duyduk. Sanayi ve ticaret alanında iyi bir yerde olduğunu biliyoruz. Her zaman iyinin iyisi var. Mutlaka önümüzde güzel hedefler olmalı, ama mevcut durumu da görüp bir tespit yapmak gerekiyor. Sizler bir tarafıyla sivil, diğer tarafıyla kamusunuz. Devlet ile vatandaş işbirliğinin güzel örneğini verebilecek kuruluşlarsınız. Köklü, kültürü ve teamülü oluşmuş teşkilatlarsınız. İnşallah yapılabilecekler konusunda bize geldiğinizde kapımız size daima açık olacak. Alışma sürecini kısa tutmak adetimdir, burada da alışma sürecini kısa tutup bir an önce neler yapmamız gerekiyor birlikte görelim, rotamızı hep birlikte çizelim. Katma değer, üretim, istihdam oluşturmak, bunlar herkesin arzu ettiği hususlar. Sizler de ilin katma değerinde, üretiminde, istihdamında, ticaretinde önemli bir yer tutuyorsunuz. Dolayısıyla sizlerin yapmış olduğu işin öneminin farkındayız. Sizin önünüzü açabilecek hususlarda neler varsa, üzerimize düşeni yapacağız. Devlet artık üretim yapmıyor, olabildiğince bu işin dışında duruyor. Diyor ki; biz bu işin sahasını sivile, özel müteşebbise açacak, ama onların yollarını kolaylaştırabilecek hususlar neyse onları yapmaya çalışalım. Altyapıyı, OSB’leri oluşturalım ama fabrikayı kurmayalım. Varsa fabrikalarımız daha iyi işletilebilmeleri için bunları özel sektöre devredelim mantığı içerisinde. Dünyanın kabul ettiği, güzel bir mantık bu. Sizlerin önünü açabilecek hususlar devlet açısından önemli. Bunu teşviklerle, altyapınızı tamamlayarak, projelerinizi destekleyerek, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla, kalkınma ajanslarıyla ya da İŞKUR destekleriyle yapmaya çalışıyor.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO’nun faaliyetleri, çalışmaları ve organizasyon yapısı hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler verdi. Kütahya için birlikte olması gereken beş faktör hakkında konuşan Nafi Güral, “Kütahya iş dünyası olarak hiçbir zaman olumsuz bir görüşün, düşüncenin ortaya çıkmasına müsaade etmiyoruz. Kütahya’nın gelişimi açısından organize sanayi bölgeleri önemli, ancak tabloya baktığımızda, çok da parlak görmüyoruz. Belli bir kapasiteye sahip şehrin, bu kapasitelerde kalmaması lazım. Siz durum tespiti yapacaksınız. Bize görev vermeniz halinde görevleri aksatmadan yerine getireceğiz. İş dünyası olarak ortaya koyduğumuz bir düşünce var. Bir şehrin gelişmesi için beş faktörün bir arada olması lazım. Halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, yerel yönetimler ve siyaset. Bu beş unsur, aynı hedefe yöneldiğinde, başarı elde ediliyor” dedi.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin sunulması ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in, ziyarete katılanların konuşmalarını dinlemesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın