KUTSO MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTISI YAPILDI

Her ayın son Salı sabahı kahvaltıda buluşan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) 14 meslek komitesinin üyeleri, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi.

 

KUTSO Sosyal Tesisi Âlâ Restoran’daki kahvaltılı toplantıya, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, 14 meslek komitesinin başkan ve üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından, her bir meslek komitesi, KUTSO hizmet binasında kendilerine özel olarak tahsis edilmiş olan çalışma odalarında, aylık olağan toplantılarını yaptı.

 

Kahvaltı sonunda bir konuşma yapan KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan 2015 yılı vergilendirme döneminde, Kütahya’da ilk 100’e ve ilk 5’e giren vergi rekortmeni firmalar listesini paylaştı. Bu başarıyı sağlayan işletmelere, şehre katkılarından dolayı KUTSO adına teşekkür ederek, şehrin gelişmesi için tüm işletmelerin daha fazla çalışması gerektiğini, ekonomiye daha çok katkı sağlamalarının arzu edildiğini belirtti.

 

Ülkemizdeki güncel siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirerek, iş dünyasına tavsiyelerde bulunan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, haziruna hitabında şunları söyledi: “Türkiye, felaketin eşiğinden döndü, hassas dengeler var. 15 Temmuz’da demokrasimize karşı gerçekleşen kalkışma ile ilgili olarak öğrenemediğimiz ayrıntıları da zaman içinde öğreneceğiz. Darbe girişiminin yaşandığı gün, torunlarımıza konuyu anlatmak oldukça zor oldu. Çocukların sorularına cevap vermeye çalışıp, merak etmeyin, her şey yolunda gidecek diye söyledim. Bu olayların ardından, işletmemizde yeni yatırım kararları aldık. İş ortaklarımızla, tedarikçilerimizle görüşerek, yeni yatırım kararlarımızı ilettik. Hepiniz bol bol harcama yapın ve etrafınızdakilere de bunu söyleyin, ekonomi yavaşlamasın. Herkes, imkânları ölçüsünde olabildiğince harcama yapsın ki, iş hayatı da hareketlensin. Biz kendi işletmelerimizde, sıkıntı olduğu dönemlerde, bu sıkıntıların üstüne gittik ve yatırım yaptık. Bu durumdan, hiç zarar görmedik. Böyle dönemlerde atacağınız akıllı, hesaplı ve bilinçli adımlar, sizi başarıya götürecek ve kâr elde etmenizi sağlayacaktır. Firmalarımızın ve ülkemizin, sıkıntılardan etkilenmeyeceği şekilde adımlar atmalıyız. Zenginleşmemizin ne kadar önemli olduğunu, her zaman söylediğim gibi bir defa daha söylüyorum. Marka kent yaratılması için de, iş dünyasına görev düşüyor. Ülkemizin ve şehrimizin, biz iş dünyası temsilcilerinden beklentileri var. Bu beklentilere uygun davranarak, bütün sıkıntıların üstesinden gelecek şekilde, frene basmadan çalışıp başarılı olmalıyız. Sizlerin başarı öykülerinizi de bizlerle paylaşmanızı gönülden arzu ediyor, başarı ve kolaylıklar diliyorum.”

 

 

Haber: KUTSO Basın