İŞKUR VE KUTSO İŞBİRLİĞİNDE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği kapsamında, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü işbirliğindeki bilgilendirme toplantısı,  KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

İşletme yetkili ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Karaarslan, İŞKUR’un görevleri, faaliyetleri, çalışan ve işverene yönelik yürütülen çalışmalar ve teşvikler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

Karaarslan, İŞKUR’un, iş ve işçi bulma hizmetlerine aracılık, işgücü piyasasına nitelikli işgücünü hazırlamak, işçi, işveren ve işsizlere danışmanlık hizmeti sunmak, işe yerleştirme hizmetlerinde aracılık yapmak, uygun işe uygun elemanları yönlendirmek gibi görevleri olduğunu belirterek, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi paylaştı.

 

Ayrıca, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde yürütülen “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolü, söz konusu protokol kapsamında yürütülen çalışmalar, gerçekleştirilen faaliyetler konularında bilgi paylaşıldı. İşsizlik sigortası, pasif istihdam politikaları, aktif işgücü piyasası programları, işbaşı eğitim programı, programa katılım ve uygulama koşulları, işverenin yükümlülükleri, işverenlere sunulan SGK prim teşvikleri ve diğer destekler hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek, katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın