HOLLANDA-TÜRKİYE TİCARİ İŞBİRLİĞİ İMKÂNLARI TOPLANTISI

 “Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari işbirliği ve yatırım imkânlarına ilişkin bilgilendirme ve istişare toplantısı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Hollanda Ticaret Odası Türkiye Ofisi Direktörü Faruk Uçar’ın konuk olduğu ve KUTSO üyesi işletme temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin, karşılıklı iş imkânlarının geliştirilmesi yönünde istişare yapıldı. İşbirliği yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapılarak, iki ülke arasındaki karşılıklı iş ve yatırım imkânları görüşüldü.

 

Toplantıya, KUTSO üyelerinden, Özertaş, NG Kütahya Seramik, Naturel Çini Seramik, Ceyda Gıda, Keramika Seramik, işletmelerinin yetkilileri ve temsilcileri katıldı. İşletme temsilcileri, Hollanda ile yürüttükleri ticari ilişkiler hakkında bilgi paylaşarak, Türkiye’deki firmalar için en iyi yurtdışı pazarlardan birisi olduğunu, yeniliklere açık tüketicilerin bulunduğunu, bu nedenle verimli ticari ilişkilerin yürütülebildiğini ifade ettiler. Ayrıca, kendi sektörleriyle ilgili yaşadıkları iş sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

 

Hollanda Ticaret Odası Türkiye Ofisi Direktörü Faruk Uçar, Kütahya’da faaliyet gösteren tüccar ve sanayicilerin, Hollanda’da bulunan işletmelerle ticari işbirliği yapmalarının istendiğini, bu nedenle Kütahya ziyaretinin gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, Kütahya’daki firmaların iş olanaklarına ilişkin taleplerine yardımcı olmaya hazır olduğunu, Hollanda’daki ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerinde aracılık edebileceğini ifade etti.

 

Toplantının sonunda, iki ülke arasında ticari işbirliği ve yatırım yapılabilecek sektörlere ilişkin çalışma yapılarak, karşılıklı iş imkânlarının tespit edilmesine, bu çalışmaların, KUTSO aracılığıyla Kütahya’daki işletmelerle paylaşılmasına, işbirliği faaliyetlerinin sürdürülmesine karar verildi.

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın