MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAVLARI YAPILDI

 Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonunda düzenlenen Mesleki Yeterlilik Sınavları, 24-26 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. 

 

Yürürlükte olan mevzuata göre, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” olmadan personel çalıştıran işletmelere, hem cezai müeyyide uygulaması, hem de ihaleye girememe kısıtlılığı getirilmektedir. Bu çerçevede, konuya ilişkin, KUTSO üyelerine yönelik bilgilendirme ve duyurular yapılarak, gelen taleplere göre, sınav tarihleri belirlenmekte, KUTSO bünyesinde mesleki yeterlilik belgesi sınavları düzenlenmektedir.

 

Bu kapsamda, 24-25-26 Şubat 2017 tarihlerinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri (MEYBEM) A.Ş. ile KUTSO işbirliğinde gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Sınavlarına, 137 aday katıldı.

 

Duvarcı, Betonarme Demircisi, Ahşap Kalıpçı, Metal Sac İşleme, Kaynakçı, Sıvacı, İnşaat İşçisi, Seramik Karo Kaplamacı, Isı Yalıtımcı, mesleklerine yönelik sınavlar, teorik ve pratik olarak yapıldı.

 

Mesleki yeterlilik belgesi kazanmak üzere sınavlara katılan, çeşitli meslek dallarındaki adaylar, sınavların ilk bölümünde, KUTSO eğitim salonunda yazılı sınavlara katıldılar. Yazılı sınavların ardından, pratik sınav alanı olarak belirlenen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, kendilerine verilen projeleri tamamlamaya çalıştılar.

 

Sınavlara giren adaylar, Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için mesleklerine göre tabi tutuldukları yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavların üçünde de başarılı olmaları halinde, Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilecekler. Bu üç aşamadan herhangi birinde başarısız olan adaylar ise, bir sonraki sınav döneminde, sadece başarısız oldukları bölüm için tekrar sınava katılabilecekler.

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın