İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE KÜTAHYA’DAN TAM DESTEK

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen İstihdam Seferberliğine destek verilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun teşrifiyle yapılan toplantıya, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Gediz, Simav, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odaları, Kütahya Ticaret Borsası başkanları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, SGK ve İşkur İl Müdürleri, merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren işletmelerin yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, katılımcılara hitap ettiler.

 

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptığı konuşmada, aynı ülkede ve aynı şehirde yaşayan insanlar olarak, herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya görevli olduğunu vurguladı. Kütahya’da, tüm kurumların, kuruluşların ve iş dünyasının gerekli gayreti gösterdiğini belirtti.

 

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşmasında şunları söyledi: “İstihdam seferberliği, tüm kesimlerin katkısıyla gerçekleştirilecek bir faaliyettir, bu nedenle hep birlikte buradayız. En önemli hususlardan birisi, ekonomik istikrarı bozmaya çalışan unsurların bertaraf edilmesidir. Cumhurbaşkanlığımızın söylemiyle, 81 ilde istihdam seferberliği devam ediyor. Yeni istihdamlar oluşacak, olumlu hava artacak. Bu seferberlik ruhunu bütün gayretimizi sarf ederek sürdüreceğiz. Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlar, kendilerine düşen görevleri yapıyorlar. Bu kapsamda, çeşitli ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiriyorlar. 6 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında, ülkemiz genelinde 267.984 kişi istihdam edildi, 35 binden fazla ziyaret yapıldı. Kütahya’mızda ise 2.580 yeni istihdam, 2.927 açık iş ilanı var. Ülke hedefimiz, 1,5 milyon yeni istihdam. Tüm şartları zorlayıp, imkânların ötesine, hedefin üstüne geçecek şekilde çalışmalar devam ediyor. İş dünyasının da üzerine düşenleri yapacağına inanıyorum. Birlik ve beraberliğin güzel sonuçlarını hep birlikte görüyoruz.”

 

Birlik ve beraberliğe ve iş dünyasının ekonomiye katkı sağlamak üzere sürdürdüğü gayretlere vurgu yapan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise şöyle konuştu: “Aşılamayacak engel yoktur. Yeter ki bu engellerin aşılacağına, sorunların çözüleceğine inanalım. Bu şekilde irade beyanımız olsun. İlimizde ve ilçelerimizde bulunan işletmeler, sorunlarını bizlere iletsinler, birlikte çözüm bulup destek olalım. İş dünyasının yatırımlarında, istihdam ettikleri binlerce kişinin emeği var. Bu yatırımlarla ülkeye katma değer kazandırılıyor. Ekonomik istikrarın sürdürülmesi ve istihdam seferberliği konusunda, aynen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, mücadele etmeliyiz. Ekonomiye ve istihdama katkı sağlamak için kendimizi görevli bilmeliyiz. Hepinizin emeklerinin, başarıya ulaşmış olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

Hitapların ardından, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdür V. Hüsnü Balcı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar bilgilendirme sunumunda bulundular.

 

İŞKUR Kütahya İl Müdür V.Hüsnü Balcı, istihdam seferberliği kapsamında işverenlere sunulan teşvikler ve avantajlar, genel destek programları, işbaşı eğitim programı, programa başvuru ve katılım koşulları, uygulamaları hakkında bilgi paylaştı.

 

SGK Kütahya İl Müdürü İsmail Sayar ise işverenlere sunulan devlet destekleri ve teşvikler, işveren destek primi, teşviklerden yararlanma şartları ve uygulamaları konularında bilgi verdi.

 

İşverenlerin, istihdam seferberliği kapsamında katkı sağlamayı planladıkları tahmini yeni istihdam sayılarına ilişkin bilgi alınan toplantının sonunda, katılımcıların görüşleri alınarak, soruları cevaplandırıldı. Ayrıca, sorunlar ve çözüm önerileri, mülki ve siyasi erkândan beklentiler dile getirildi. Toplantının ardından, tüm katılımcılarla birlikte KUTSO Sosyal Tesisinde öğle yemeği gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

Haber: KUTSO Basın