Çini Sanatçısı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yiğit’in, Ankara Armada AVM’deki “Endülüs’ten Anadolu’ya Çini Sergisi”, KUTSO heyeti tarafından ziyaret edildi.

 Çini Sanatçısı ve KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yiğit’in, Ankara Armada Alışveriş Merkezi’nde açılan “Endülüs’ten Anadolu’ya Çini Sergisi” başkentli sanatseverlerle buluştu.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, KUTSO Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sergiyi ziyaret ederek, Sanatçı Yiğit’e başkentte destek verdi.

İsmail Yiğit, KUTSO heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, sergideki eserlere ilişkin bilgi verdi. Osmanlı’dan bugüne çini ustalarının eserlerini yaparken, Endülüs’ten çok etkilendiğini söyleyerek, bu motifleri eserlerine yansıttığını, bu eserler için özel bir sergi yapıldığını ifade etti. Bu sergideki eserlerin iki yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getirdi.

Çini vazo, tablo ve tabaklardan oluşan 84 nadide eserin yer aldığı, sanatsever ziyaretçilerin yoğun ilgi ve beğenisini toplayan çini sergisi, 7 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

 

Haber: KUTSO Basın