İsrail Gümrüklerine İlişkin Duyuru

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, odamıza gönderilen yazıda;

Tel Aviv Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, İsrail Ticaret Odaları Federasyonu tarafından bahsekonu Büyükelçiliğimize iletilen İsrail Gümrük İdaresi’nin duyurusu çerçevesinde, “Global Gateway” olarak adlandırılan yeni nesil bilgisayar destekli gümrük sisteminin kullanılmaya başlanacağının, sistem kurulumu dolayısıyla 10-14 Ocak 2018 tarihlerinde İsrail’de gümrük işlemlerinin yapılamayacağının, acil kargolarda ise özel acil gümrük prosedürünün uygulanacağının öğrenildiği ifade edilmektedir. İsrail Gümrükleri İdaresi’nin bahsekonu duyuru metnine Odalar Birliğinin web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş imkanları/ülke duyuruları/israil” bölümünden ulaşılabileceği bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.