Suudi Arabistan’da Gerçekleştirilecek 3 Milyar Dolar Tutarındaki Proje Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, odamıza gönderilen yazıda;

Dışişleri Bakanlığı’nın 10.10.2017 tarih 43143608-150.05-201712908416 sayılı ilgi yazıda, Riyad Büyükelçiliğinden alınan bir yazıya atfen, Suudi Arabistan’da yayımlanan Arab News gazetesinin 1 Ekim 2017 tarihli nüshasında “$3 billion ‘new city’ at Taif” başlıklı haberde özetle, Taif şehrinde, 10.000 haneli konut inşası, turizm ve külltür merkezinin oluşturulması, Antonov uçağı parçaları asamble ve üretim üniteleri ile solar enerji hücreleri üretim merkezini bünyesinde barındıracak bir teknoloji ve sanayi parkının kurulması, üniversite ve yeni bir havaalanının inşasını kapsayan 3 milyar dolar tutarında bir projenin gerçekleştirilmesinin planlandığına yer verildiği bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.