Her ayın son Salı sabahı kahvaltıda buluşan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) 14 meslek komitesinin üyeleri, Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi.

KUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile 14 meslek komitesinin başkan ve üyeleri katıldı.

KUTSO Sosyal Tesisi Âlâ Restoran’daki kahvaltının ardından gerçekleştirilen toplantıda, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Boztepe konuk edildi. Mesleki ve teknik eğitime ilişkin konular ile bu alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

KUTSO’nun işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Dülger, bu işbirliği ve iletişimin artarak sürdürülmesinden memnuniyet duyulacağını dile getirdi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Boztepe, mesleki ve teknik eğitimdeki yenilikler, ilimizde mesleki ve teknik eğitim veren okullara ilişkin bilgiler, bu okullardaki alanlar, çıraklık eğitimine dair yasal hususlar, kalfalık/ustalık sınav ve belgelendirme başvuruları, öğrenci stajlarında işletmelere sağlanan devlet desteği, organize sanayi bölgelerinde açılan özel meslek liselerine sağlanan devlet teşviki uygulaması ve bu kapsamdaki alanlar ile destek tutarları hakkında bilgiler paylaşarak yöneltilen soruları cevaplandırdı.

KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç ise toplantıya katılarak iş dünyası temsilcileriyle bilgi paylaşan Dülger’e ve Boztepe’ye teşekkür etti. Ayrıca, KUTSO’nun, paydaşlarıyla işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara hazır olduğunu ifade etti.

 

Haber: KUTSO Basın