Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) işbirliğinde,  İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu çalışmaları ve eylem planı kapsamında, öğrencilerle işletme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Farklı okullardan 100’e yakın öğrencinin katılımıyla, meslek tanıtımı amacıyla yapılan ziyaretlerde, Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. ile Piromet Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Kütahya Şubesi işletmeleri yerinde incelendi. Öğrenci heyetine, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü, KUTSO) yetkilileri ile öğretmenler refakat etti.

İşletmelerin çeşitli bölümlerindeki müdür, şef, mühendis, ustabaşı vb. çalışanlar tarafından, hangi mesleklerin, hangi iş dallarında çalışabildiği, meslek liselerinin önemi, işletmelerdeki üretim konuları ve aşamaları hakkında öğrencilere bilgiler verilerek, meslek tanıtımı yapıldı.

İşletmelerde öğrenci heyetiyle incelemeler yapılarak, İş ve Meslek Danışmanlığı faaliyetleri kapsamında, meslek seçiminin önemi, iş arama becerilerinin kazandırılması konularında bilgilendirme yapılarak, soruları cevaplandırıldı.

 

Haber: KUTSO Basın